S-a aflat suspendarea pe care o va primi Simona Halep. „Îi va fi aproape imposibil să mai revină în top!”

Simona Halep este suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv la roxadustat după meciul din primul tur de la US Open 2022, iar acum aşteaptă un prim verdict din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) în funcţie de care va decide dacă va face sau nu apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

29 nov. 2022, 12:01
S-a aflat suspendarea pe care o va primi Simona Halep. „Îi va fi aproape imposibil să mai revină în top!”

S-a flat suspendarea pe care o va primi Simona Halep. Jurnaliștii spanioli de la puntodebreak.com au făcut o analiză a anului 2022 în tenis, în care s-au referit şi la scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Aceştia chiar au scris că românca va fi suspendată pentru o perioadpă de doi ani!

Citeşte şi: Simona Halep, un nou mesaj pentru fani în plin scandal de dopaj. Cum s-a afişat fostul lider WTA

Concret, la punctul şase din cele 10 concluzii ale articolului, spaniolii vorbesc despre episodul de dopaj în care este implicată sportiva noastră. La un control antidoping de pe durata US Open 2022, Simona Halep a fost testată pozitiv la roxadustat (o substanță interzisă).

„Nu este un subiect depsre care să-i placă să vorbească, dar a fost, fără îndoială, una dintre marile știri ale acestui sezon. Simona Halep, după ce a revenit la cel mai bun nivel datorită lui Patrick Mouratoglou, a fost suspendată doi ani pentru testarea pozitivă la roxadustat. Românca neagă că a făcut ceva ilegal și va trebui să așteptăm și să vedem ce se întâmplă, deși nu arată bine pentru Simona Halep, întrucât atunci când va putea juca din nou va împlini 33 de ani și a începe de la zero la acea vârstă este practic imposibil”, au scris spaniolii, sub titlul „Halep și cel mai important meci al carierei”.

Citeşte şi: Simona Halep poate scăpa de acuzaţiile de dopaj. Artificiul găsit de avocaţi pentru nevinovăţia campioanei noastre

Jurnaliștii spanioli nu dezvăluie de unde au aflat că Simona Halep va lipsi doi ani din circuitul WTA, în condițiile în care cazul este unul complex, iar o decizie este așteptată în următoarele luni. În acest moment, Simona Halep, suspendată provizoriu din circuitul mondial după ce a picat un test antidoping la US Open 2022, îşi pregăteşte apărarea şi riscă până la patru ani de suspendare,.