S-a ridicat cea mai mare clădire de birouri din lume! Este mai mare decât Pentagonul. Care este destinația ei

95% din diamantele lumii sunt tăiate în orașul indian Surat din statul Gujarat. Clădirea care găzduiește Bursa de Diamante din Surat este, la ora actuală, cea mai mare clădire de birouri din lume, surclasând Pentagonul. Se estimează că, până în 2075, India va deveni a doua economie a lumii, după SUA, devansând Germania, Japonia şi China.

19 iul. 2023, 14:46

Cea mai mare clădire de birouri din lume, care a fost recent finalizată, se întinde pe o suprafață de peste 141.000 de metri pătraţi și are 15 etaje. Începând din luna noiembrie, aici își vor desfășura activitatea peste 65.000 de profesionişti din industrie, inclusiv tăietori, lustruitori şi comercianţi. Clădirea a fost gândită de firma indiană de arhitectură Morphogenesis în urma unui concurs internaţional de design. Dimensiunea proiectului a fost dictată de cerere, au spus reprezentanții firmei de arhitectură, cu precizarea că toate birourile au fost achiziționate de companii de diamante înainte de construcție.

S-a ridicat cea mai mare clădire de birouri din lume

Proiectul a fost finalizat după patru ani de muncă, în ciuda întârzierilor cauzate de pandemie. Clădirea va fi inaugurată anul acesta de premierul indian Narendra Modi, potrivit CNN.

Câteva fotografii din interior oferă o privire asupra podelelor de marmură și a atriumurilor pline de lumină, care conectează peste 4.700 de spații de birouri. Clădirea, care a costat 32 de miliarde de rupii (388 de milioane de dolari) găzduiește, de asemenea, 131 de lifturi, precum și facilități de luat masa, retail, wellness și săli de conferințe pentru lucrători.

Citeste si VIDEO Avion prăbuşit peste o clădire din cauza furtunii: 5 morţi şi cel puţin 7 răniţi

Morphogenesis susţine că designul său consumă cu 50% mai puţină energie decât valoarea maximă permisă pentru a obţine calificativul „platină” din partea Consiliului indian pentru construcţii ecologice. Arhitecţii spun că forma evazată a coloanei vertebrale centrale a fost concepută pentru a canaliza curentul predominant prin structură, în timp ce „răcirea radiantă” face să circule apă rece sub podele pentru a reduce temperaturile interioare.

Proiectarea durabilă şi economisirea timpului şi a călătoriilor pentru profesioniştii din industria diamantelor au fost obiectivele principale ale proiectului. De asemenea, a stârnit interes pentru dezvoltările ulterioare din zonă, cum ar fi planul de a construi „Oraşul de vis”, un „oraş inteligent” care se va întinde pe 7 km pătraţi.

Citeste si VIDEO Tragedie în orașul Alexandria din Egipt! O clădire de 13 etaje s-a prăbuşit, numărul victimelor fiind încă neclar