Salata de vinete după o rețetă veche. Singurul ingredient care o face foarte gustoasă și pufoasă

Salata de vinete este un preparat extrem de popular la noi în țară, fiind apreciat pentru gustul său deosebit.

25 aug. 2023, 13:41
Salata de vinete după o rețetă veche. Singurul ingredient care o face foarte gustoasă și pufoasă

În timpul sezonului cald, salata de vinete se prepară în multe dintre casele românilor. Însă, ea poate fi servită în orice perioadă a anului, inclusiv de sărbători. Sanda Marin, o renumită autoare de cărţi culinare, avea o reţetă specială pentru acest preparat banal. Iată ce adaugă în salata de vinete pentru a o face foarte gustoasă și pufoasă!

Secretul celei mai bune salate de vinete
Salata de vinete este un preparat extrem de popular la noi în țară, fiind apreciat pentru gustul său deosebit. De asemenea, salata de vinete este foarte sănătoasă, asta dacă știi cum să o faci și dacă eviți maioneza.

În continuare, noi îți vom prezenta rețeta de salată de vinete a Sandei Marin, cea care în anul 1936 și-a lansat propriul volum cu rețete. Preparatul este foarte ușor de făcut, dar are secretele lui. Descoperă-le mai jos. Așa vei obține o salată de vinete gustoasă și pufoasă!

Zacuscă de vinete. Rețeta veche de peste 100 de ani pe care bunicile noastre o pregăteau pentru iarnă
Doar așa vei obține un sos de roșii delicios și rezistent

Află cum poți face sosul de maioneză mai cremos

Salata de vinete după rețeta Sandei Marin

Ingrediente

opt vinete medii
o ceapă galbenă mai mare
150 de ml de ulei, recomandat cel de floarea soarelui
piper negru
sare

Pentru decor:

  • frunze de pătrunjel
    o roșie

Te-ar mai putea interesa și Nu mai pune ceapă tocată în salata de vinete. Ce trebuie să faci cu ea, de fapt, pentru un gust mai bun. E secretul de top al marilor bucătari!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se spală foarte bine vinetele și se șterg cu un prosop. Ulterior, se coc pe aragaz sau pe plită. Atenție, însă, vinetele se înțeapă înainte de a se pune la copt, ca să nu sară suc pe pereţii din bucătărie.

Citește și Zarzavat cu sare la borcan! Rețeta fără conservant pe care bunicile noastre o pregăteau în fiecare an pentru iarnă

Între timp, se curăţă şi se toacă cât mai mărunt ceapa. Se spală frunzele de pătrunjel şi roşia, iar aceasta din urmă se feliază după preferinţe. După ce vinetele s-au copt, se lasă câteva minute la scurs, după care se toacă cu ajutorul unui cuţit special și se pun într-un vas.

Deasupra se adaugă ceapa şi uleiul. Se decorează în funcție de preferinţe cu roşie şi pătrunjel. Se servește cu felii de pâine prăjită. Spor la treabă și poftă bună!