Salvarea miraculoasă a 1.000 de pisici de la o soartă tragică! Carnea lor urma să fie vândută pe post de porc sau oaie

Situație șocantă în China! Peste 1.000 de pisici au fost salvate dintr-un camion care le transporta către abator. Acestea ar fi urmat să fie comercializate în mod ilegal, pe post de cane de porc sau de oaie.

25 oct. 2023, 19:34
Salvarea miraculoasă a 1.000 de pisici de la o soartă tragică! Carnea lor urma să fie vândută pe post de porc sau oaie
Salvarea miraculoasă a 1.000 de pisici de la o soartă tragică! Carnea lor urma să fie vândută pe post de porc sau oaie

Poliția din China a intervenit și a salvat aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, conform informațiilor obținute din presa controlată de stat. Acestă acțiune a avut drept rezultat stoparea unui lanț ilegal de comerț care vindea carne de pisică afirmând că ar fi carne de porc sau oaie. Acest episod a cauzat îngrijorări serioase legate de protecția animalelor și de siguranța alimentară, potrivit raportului CNN.

Citește și: Atenție, stăpâni de câini și pisici! Vecinii de bloc vă pot da în judecată. Legea care vă va pune în dificultate

La începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, o provincie estică din China, au răspuns informațiilor primite de la activiștii pentru drepturile animalelor și au oprit un vehicul folosit pentru a captura și transporta pisici, conform publicației de știri controlată de stat, The Paper. Fără intervenția lor, aceste pisici ar fi fost, probabil, sacrificate și vândute mai departe pe post de carne de porc sau oaie, așa cum s-a întâmplat cu cârnații în sudul țării, potrivit raportului. După intervenția poliției și a autorităților agricole, pisicile au fost duse la un adăpost din apropiere. Se estimează că această operațiune ilegală ar fi putut aduce până la 20.500 de dolari.

Raportul nu menționează dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau sălbatice sau animale de companie înregistrate. Potrivit publicației, activiștii pentru drepturile animalelor au observat inițial o mare cantitate de cutii de lemn care conțineau multe pisici lângă un cimitir. Aceștia au patrulat zonele respective timp de șase zile, iar când camionul a început să transporte pisicile spre abator, au intervenit și au solicitat intervenția poliției, conform raportului. Un activist citat în articol a dezvăluit că în cadrul acestei operațiuni ilegale, 500 de grame de carne de pisică puteau fi vândute pentru aproximativ 4 dolari, fiind comercializate drept carne de oaie sau porc. După procesare, fiecare pisică cântărea în medie între patru și cinci kilograme.

„Unii oameni vor face orice pentru profit”, a declarat pentru The Paper, Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele fără stăpân în Jiangsu.

O altă activistă, pe nume Han Jiali, care a participat la oprirea camionului, a relatat publicației de știri chineze că acesta nu a fost prima ei intervenție și că anterior a oprit și alte activități ilegale similare în provincia Guangdong, situată în sudul Chinei. Acest raport a stârnit îngrijorări suplimentare cu privire la drepturile animalelor și la siguranța alimentelor, iar oameni au reacționat rapid pe platformele de socializare din China. Mulți dintre internuți au solicitat o supraveghere mai atentă din partea autorităților. China a avut de-a lungul timpului o istorie îndelungată de scandaluri legate de alimentație și siguranță alimentară.

Recent, un scandal alimentar care a devenit viral a implicat descoperirea unui cap de șobolan în mâncarea servită la o facultate. În primă fază, autoritățile locale au susținut că era vorba despre o bucată de gât de rață, dar din cauza temerilor investigatori din provincie au fost chemați și au stabilit adevărul. Deși China dispune de legi care reglementează protecția animalelor, inclusiv a celor aflate pe cale de dispariție, nu există o lege generală care să se ocupe de cruzimea față de animalele de companie, precum câinii și pisicile fără stăpân. Organizațiile de protecție a animalelor și mediului au militat multă vreme împotriva utilizării părților de animale, inclusiv ale speciilor aflate pe cale de dispariție, în scopuri medicinale tradiționale. De asemenea, există o creștere semnificativă a opoziției față de festivalul anual al cărnii de câine din Yulin, situat în regiunea autonomă Guangxi, din vestul Chinei.

„Animalele nu au drepturi și nu există nicio garanție pentru siguranța alimentelor”, a scris unul dintre sutele de utilizatori care au intervenit în cea mai recentă dezbatere.

Autoritățile locale au fost criticate în 2021 pentru moartea mai multor animale de companie eutanasiate după ce proprietarii lor au fost testați pozitiv pentru Covid. Un incident, în care un lucrător din domeniul sănătății a bătut până la moarte un corgi cu o lopată, a declanșat o explozie de furie.

„Sper că țara va avea în curând o lege privind protecția animalelor”, a spus un alt utilizator, referindu-se la ultimul scandal.

Citește și: Semnal de alarmă pentru posesorii de pisici. Substanța din nisipul pentru litieră care poate irita plămânii și declanșa cancerul