SCANDAL după ce Rareş Bogdan a fost acuzat că a organizat ziua fiicei sale cu sute de persoane

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim vicepreşedinte al PNL şi un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, este acuzat, într-o serie de materiale publicate marţi de Libertatea, că ar fi organizat duminică după-amiază o petrecere cu sute de invitaţi, cu ocazia aniversării fiicei sale.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 08:26
SCANDAL după ce Rareş Bogdan a fost acuzat că a organizat ziua fiicei sale cu sute de persoane

Publicaţia citată a realizat şi prezentat mai multe imagini surprinse cu o dronă, în care apar Rareş Bogdan şi încă câteva persoane pe terasa restaurantului, dar nu exisă fotografii din momentul petrecerii cu interiorul localului. Jurnaliştii de la Libertatea au obţinut de pe Instagram o fotografie din interior dar, în momentul acela nu se afla nimeni în restaurant, iar textul precizează că este făcută chiar cu câteva ore înainte, fiind foarte posibil ca aşezarea locurilor să fi fost schimbată între timp.

Articolul prezintă ca principal argument o declaraţie a unui presupus martor ocular, nu se ştie dacă angajat sau invitat, care ar fi declarat că „mai bine de 100 de femei și bărbați se distrează înăuntru”.

Cu toate acestea, în fotografiile prezentate apar maximum 15 persoane, iar mesele de afara, singurele vizibile, sunt asezate la o distanta sufient de mare unele de celelalte.

„Este deschisă terasa, am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva. Sunt … șase mese, le-am organizat cum se cuvine. Ba da, este și afară și în interior. În numărul permis. În interior, sunt 20 de persoane. Este în ordine, vă mulțumesc.”, a declarat şefa respectivului restaurant, contactată chiar duminică de jurnaliştii sursei citate.

Prima reacţie a lui Rareş Bogdan a venit marţi, după apariţia seriei de articole, printr-o declaraţie pentru Stiripesurse.ro.

„Pe terasă am avut mese și două mese cu părinții mei, socrii și niște rude mai în vârstă în interior. Nu a fost prezent niciun politician local sau central, nicio vedetă, niciun șef de instituție publică, niciun om de afaceri important, cu excepția a 4 prieteni de familie cu copii sau nepot”, a declarat Rareș Bogdan.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, atac la adresa Gabrielei Firea: „Ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea”