Scandal în coaliţie. Florin Cîţu: „Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează, PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice”

Fostul premier pune presisune în PNL chiar cu câteva luni înainte ca Marcel Ciolacu să prefia funcţia de la Palatul Vuictotriei de la Nicolae Ciucă.

06 ian. 2023, 13:16
Scandal în coaliţie. Florin Cîţu: „Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează, PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice”

Fostul premier Florin Cîţu atacă, vineri, într-o postare, Partidul Social Democrat, afirmând că activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe pieţele internaţionale şi doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează, pentru că ”Ministerul de Finanţe ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice şi doar falimentul ne mai scăpă”.

Marcel Ciolacu anunţă alegeri anticipate „doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona”. Avertisment pentru Iohannis
”Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe pieţele internaţionale. Dobânda platită ieri de MF-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă platatita vreodată de statul român pentru dolari ( PNL se împrumuta la dobânda negativă în 2020 şi 2021, alte vremuri)”, a scris fostul premier pe Facebook.

Florin Cîţu continuă: ”Şi ca să fie insulta şi mai mai mare, cu o zi mai devreme Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual. Nu ştiu dacă a mai fost vreodată aşa umilită România pe pieţele internaţionale”.

Vlad Voiculescu îl toarnă pe fostul premier: Cîţu a luat decizia de cumpărare a vaccinurilor fără să mă întrebe măcar, sau să mă informeze

”Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează. MF-PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice şi doar falimentul ne mai scăpă. Nu există atâtea venituri din taxe pentru a acoperi incompetenţa PSD la MF”, mai spune senatorul PNL.

Cîţu mai spune ”de ce se grăbeşte MF-PSD să împrumute 20 de miliarde lei în prima săpătămână din an”. ”Vă spun eu. Pentru că dobânzile şi preţurile vor continua să crească şi în 2023. Vezi ce face MF-PSD nu ce spune”, mai scrie parlamentarul liberal.

Florin Cîţu: 16.8%, aici a ajuns rata inflaţiei PSD-iste în noiembrie. Un nou record negativ dar normal când socialistii decid politica economică 

Nu este primul atac la adresa PSD. PSD trebuie să plece acasă. URGENT! Dacă mai vrem să scadă inflaţia, dobânzile, taxele şi să crească puterea de cumpărare a TUTUROR românilor”, spunea Cîţu în decembrie.”16.8%. Aici a ajuns rata inflaţiei PSD-iste în noiembrie. Un nou record negativ dar normal când socialistii decid politica economică. O lovitură dură pentru TOŢI românii care văd cum de un an de zile banii pentru care muncesc nu mai au nicio valoare”, spune senatorul Cîţu.

El precizează că ”nu este vorba de niciun fel de magie aici”. ”Orice elev de liceu care a făcut economie ştie că un deficit bugetar mai mare inseamnă explozia inflaţiei. Exact aşa s-a întâmplat”, mai afirmă Florin Cîţu.

Potrivit lui Cîţu, ”planul PSD de sărăcire a românilor prin taxe mari, dobânzi mari şi mega-inflaţie se va intensifica in perioada următoare” .

”PSD trebuie să plece acasă. URGENT! Dacă mai vrem să scadă inflaţia, dobânzile, taxele şi să crească puterea de cumpărare a TUTUROR românilor.