Scandal la nivel mondial! FBI percheziționează locuința lui Joe Biden din Delaware

Chiar în acest moment locuința din Daleware a președintelui american Joe Biden este percheziționată de agenții FBI. Joe Biden nu a opus rezistență, ci a fost cât se poate de cooperant, conform informațiilor oferite de către avocatul acestuia.

01 feb. 2023, 18:43
Scandal la nivel mondial! FBI percheziționează locuința lui Joe Biden din Delaware
Percheziții FBI la reședința lui Joe Biden

Chiar în acest moment sunt efectuate percheziții, de către agenții FBI, la domiciliul lui Joe Biden. Este vorba despre locuința sa din Daleware, care este situată în Rehoboth Beach. Acest demers al agenților federal are loc în cadrul dosarului care privește documentele secrete descoperite în locații private, utilizate anterior de actualul președinte al Statelor Unite, înainte să ocupe cea mai înaltă funcție din stat, informează CNN.

Citește și: Jill Biden, soția președintelui SUA, a fost operată. Ce diagnostic i-au pus medicii

Conform avocatului lui Biden, Bob Bauer, percheziția a fost „organizată” cu sprijunul deplin al președintelui. De asemenea, acesta a mai explicat faptul că acest demers este realizat fără o notificare prealabilă, astfel încât să fie asigurată securitatea și integritatea operațională. Din moment ce Joe Biden a fost cooperant, nu a fost necesar ca FBI-ul să solicite un mandat de la judecător.

Percheziții FBI la reședința lui Joe Biden

Este percheziționată locuința acestuia din Delaware, care este situată în Rehoboth Beach. Joe Biden a cumprat această reședință după ce a încheiat mandatul de vicepreședinte în Administrația Barack Obama. Se pare că Biden și Prima Doamnă a Statelor Unite petrec ocazional week-end-urile la această locație, utima dată când au fost aici fiind în intervalul 20 – 23 ianuarie 2023.

Poliția federală nu a comentat imediat această situație, însă acțiunea FBI este cea mai recentă dintr-o serie care se desfășoară și se va desfășura în mai multe locații. Totul a început în luna noiembrie, a anului anterior, după ce au fost descoperite documente clasificate la Penn Biden Center  din Washington DC.

Această acțiune vine la numai o zi după ce Robert Hur a preluat oficial atribuțiile de procuror special însărcinat cu ancheta documentelor clasificate.

Mai multe informaţii vor fi făcute publice după încheierea percheziţiei, a adăugat avocatul preşedintelui.

Citește și: Biden se pregăteşte să acorde ajutor Ucrainei pentru a ataca Peninsula Crimeea