Scandal la numărarea voturilor la Primăria Sectorului 1. Un individ, surprins cu 100 de procese verbale asupra sa. Ce spune Poliţia

Poliţiştii fac cercetări, după ce un individ din sectorul 1, care este implicat în numărarea voturilor pentru Primărie, a fost surprins, luni, cu peste 100 de procese verbale completate şi ştampilate asupra sa. Persoana a fost dusă la audieri.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 14:40
Scandal la numărarea voturilor la Primăria Sectorului 1. Un individ, surprins cu 100 de procese verbale asupra sa. Ce spune Poliţia

„Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Surse din Poliţie, citat de G4Media, susţin că este vorba despre Sorin Cătălin Tomescu, unul dintre candidații PSD la Consiliul Local Sector 1.

Acuzaţiile lui Clotilde Armand

Într-un clip publicat pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului, precizează sursa citată.

„Ce aţi văzut acolo este un teanc de procese verbale după alegerile de ieri, originale, ştampilate, semnate care au fost luate de la Biroul Electoral de sector. Sunt în Piaţa Mureş şi au fost aduse aici la sediul Primăriei. Sunt acum în Primăria Sectorului 1, o instituţie publică.

Colegii mei (…) au avertizat Poliţia şi Jandarmeria care au venit. Au constat că aici la Primărie au găsit aceste procese verbale originale. (…) Aici, în mod normal, suntem în Primăria Sectorului 1, în direcţia de mediu, de salubritate care s-a transformat în altceva în acestă perioadă. Ce este cel mai grav este ce s-a întâmplat cu aceste procese verbale.

Sunt două posibilităţi: sunt procesele verbale care aparţin de BES. De ce au fost luate de la BES sau aparţin de PSD, pentru că fiecare partid care o copie semnată, ştampilată.

De ce au fost luate de la BES (Biroul electoral de sector) şi aduse aici la Primăria Sectorului 1. Jandarmeria aici, Poliţia este aici. Vrem ca procesul electoral să se desfăşoare în condiţii normale”, a spus Clotilde Armand, candidatul susţinut de Alianţa USR PLUS şi PNL la Primăria Sectorului 1.

Suspiciunile vin în contextul în care Dan Tudorache, primarul în funcţie, a anunţat că ar fi câştigat cu un avans de 200 de voturi în faţa lui Clotilde Armand. În schimb, rezultatele sondajului exit poll o dădeau pe candidata Alianţei USR PLUS cu un avans de 11,5% în fața lui Tudorache.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Răsturnare de situaţie în Sectorul 1? Daniel Tudorache: Am în plus 200 de voturi faţă de Clotilde Armand