Scandal uriaş la un spital din Bucureşti! Două paciente au fost încurcate şi au primit tratamentul greşit săptămâni întregi

Cazul şocant a avut loc la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Potrivit rudelor, încă de la internare, medicii ar fi încurcat fișele a două paciente în vârstă.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 10:25
Scandal uriaş la un spital din Bucureşti! Două paciente au fost încurcate şi au primit tratamentul greşit săptămâni întregi

Extrem de grav este că timp de două săptămâni, femeile nu ar fi primit tratamentul adecvat. Totul a ieșit la iveală abia în momentul în care au fost externate și trimise una în locul celeilalte, la azil. Reprezentanții spitalului spun că documentele bolnavelor au fost inversate doar la plecare.

Citeşte şi: Copil de 13 ani, transportat de urgenţă la spital după ce a tăiat cu un fierăstrăul un cartuş

Cele două femei au fost aduse Spitalul Sfântul Pantelimon pe 11 august, cam la aceeași oră. Una prin transfer de la Spitalul Bagdasar, cealaltă de la un cămin de bătrâni. Familiile lor se tem că atunci s-a produs încurcătura și că în toată această perioadă au primit tratamentul greșit.

„Cei de la spital nu au fișa medicală a mamei. Nu au nicun tratament pentru mama. Ei două săptămâni nu au tratat-o de nimic. I-am adus medicamente încă din prima zi când s-a internat. Ei nu i-au dat absolut nicio pastilă. Acum nu vor să-mi arate nici fișa ei medicală”, a declarat fiica unei din paciente. 

Citeşte şi: Virgil Musta: O zi de spitalizare poate salva viaţa bolnavilor cu COVID-19

Mama ei a fost inițial internată la Spitalul Bagdasar și după doar câteva zile a fost transferată la Sfântul Pantelimon. Timp de două săptămâni i s-a spus la telefon că femeia își revine și este pe drumul cel bun. A aflat apoi că de fapt mama ei este în stare gravă și a fost confundată cu o alta.

„Vă dați seama, având o problemă neurologică, în două săptămâni netratată, fără medicamente, s-a deteriorat total”, a adăugat aceasta. 

La externare, femeia trebuia să ajungă într-un cămin de bătrâni din Corbeanca, doar că acolo a fost trimisă o altă pacientă: Dragomir Ioana, în vârstă de 83 de ani.

Citeşte şi: Drama unei femei care şi-a pierdut soţul din cauza coronavirusului: „Parcă a explodat virusul în el”

„La momentul vizitei rudelor, am constatat cu stupoare că nu era pacienta care trebuia să ne ajungă, deși a venit la noi cu toate documentele, cu buletinul, cu foaia de externare, cu toate hainele, medicația și până și cu albumul de familie al pacientei care trebuia să vină la noi. Ne-a trimis o altă pacientă, cu totul și cu totul altă pacientă”, a declarat Mihai Băcanu, manager centru seniori. 

Reprezentanții spitalului susțin că încurcătura s-a produs doar în momentul externării: „S-au predat documentele uneia la o ambulanță fără să se verifice pe foaia de parcurs unde trebuie să meargă și celelalte documente la cealaltă ambulanță”, a declarat directorul medical.

Rudele celor două femei sunt hotărâte să depună plângere la poliție.