Scapă de balonarea cu remedii naturiste

Una dintre cele mai neplăcute simptome poate fi senzația de balonare. Aceasta te poate pune în situație de a te confrunta cu dureri abdominale cât și cu lipsa poftei de mâncare.

RomaniaTV.net
20 mart. 2018, 09:17
Scapă de balonarea cu remedii naturiste

Pe lângă durere, atunci când vorbim despre balonare apare inevitabil și aspectul neplăcut, al abdomenul umflat și tare. Pentru ascăpa rapid de această problemă, natura îți pune la dispoziție o serie de planta la care este bine să apelezi.

Scapă de balonare cu ceaiurile diuretice

Așa cum le și zice denumirea, ajută la eliminarea apei ce se găsește în exces în organism, motiv pentru care se recomandă grijă la cantitatea și la combinația aleasă. Cea mai bună alegere în materie de ceai în caz de balonare este ceaiul verde, acesta fiind un diuretic mai blând cu organismul uman. Însă trebuie menționat și faptul că balonarea poate să survină pe un fond de oboseală, astfel că este necesar să acorzi grija cuvenită orelor de somn, altfel intestinele nu apucă să își finalizeze activitatea.

Consumă porții mici și dese

Există cazuri în care balonarea poate fi favorizată și de aerul pe care îl înghițim involuntar mai ales atunci când bem lichide cu paiul, când mâncăm prea repede și când mestecăm gumă. Ai grijă să nu îți aglomerezi stomacul cu o cantitate  mare de mâncare, altfel, procesul de digestie va dura mai mult, iar fermentația alimentelor poate provoca gaze. Dacă aceste gaze nu sunt eliminate corect,  rămân în intestine și urcă  în stomac, de aici aspectul de „balon”.

Află ce alimente îți provoacă balonare AICI