Schimbare la 180 de grade. Rusia felicită SUA pentru „profesionalism”. Zelenski, luat pe nepregătite, face scandal

După ce Rusia și SUA au negat că racheta picată în Polonia ar fi fost expediată de către Vladimir Putin, oficialii de la Kremlin au oferit o reacție surprinzătoare.

16 nov. 2022, 12:51
Schimbare la 180 de grade. Rusia felicită SUA pentru „profesionalism”. Zelenski, luat pe nepregătite, face scandal

Schimbare la 180 de grade în discursurile publice. Volodimir Zelenski și oamenii săi se simt băgați în corzi, de SUA și Rusia.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a apreciat „profesionalismul” americanilor, după evenimenul nefericit din Polonia, stat membru NATO și al UE.

„Trebuie să notăm reacţia plină de reţinere şi mai profesionistă a părţii americane”, a declarat Dmitri Peskov, „vocea” președintelui de la Kremlin.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al liderului rus a denunțat „isteria unor oficiali de rang înalt din mai multe țări”. „Rusia nu are nimic de a face cu incidentul care a avut loc în Polonia”, a mai precizat Peskov.

Fragmentele de rachetă „au fost identificate în mod categoric de către specialişti ruşi ca fiind un element al unei rachete ghidate antiaeriene ale unor sisteme de apărare antiaeriană (de tip) S-300 ale Forţelor armate ucrainene”, precizează într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

 

Volodimir Zelenski a reacționat nervos

 

Nemulțumit de poziția asumată de SUA, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a ținut să reacționeze nervos și să susțină punctul de vedere al Kievului până la capăt.

„În opinia mea, este necesar să ne ţinem de o singură logică. Războiul a fost pornit şi este purtat de Rusia. Rusia atacă masiv Ucraina cu rachete de croazieră”, a declarat Mihalo Podoliak, în social media.