Schimbarea la faţă a sperietorilor de ciori. Un primar din România alungă ciorile cu… bufniţe simulate

Ciorile din Arad dau mari bătăi de cap localnicilor, iar municipalitatea nu a găsit o soluţie eficientă împotriva lor. Zarva lor nu poate fi oprită nicicum, ele fiind ocrotite de lege.

14 mai 2021, 14:13
Schimbarea la faţă a sperietorilor de ciori. Un primar din România alungă ciorile cu… bufniţe simulate
Bufniţele simulate, sperietori de ciori. Sursa FOTO: Facebook Călin Bibarţ

Bufniţe simulate. Aşa că, forţată de împrejurări, Primăria Arad a apelat la o metodă mai ciudată pentru a-i scăpa pe arădeni de ciori şi de disconfortul pe care acestea îl produc: bufniţa simulată.

Bufniţe simulate pentru alungarea ciorilor

Experimentăm metoda bufnița ca să scăpăm de ciori! Încercăm metode de alungare a acestora cu ajutorul bufnițelor simulate, bufnița fiind o pasăre de pradă. Din câte am aflat, sunt locuri în lume în care metoda a funcționat. Sperăm că și la noi!” – a anunţat primarul Călin Bibarţ pe Facebook.

Citeste si Femeie bătută de poliţişti pentru că nu purta mască. Incident revoltător în Arad

Mesajul edilului a fost însoţit de câteva poze care ilustrează aplicarea „metodei bufniţa” în Parcul Eminescu, unul dintre locurile în care gălăgioasele exemplare îşi fac de cap.

Legea care ocroteşte ciorile în România prevede că „este interzisă capturarea, uciderea, vânarea, folosirea oricăror mijloace sau metode pentru capturarea ori omorârea ciorilor în perioada de reproducere și creștere a puilor precum și pe parcursul rutei spre zonele de cuibărit”.

Citeste si Taximetriştii din Arad au mers în coloană la centrul drive-thru pentru a se vaccina

Gafa primarului din Arad. S-a filmat în timp ce a încălcat legea: ”Fac o românească”

În toamna anului trecut, edilul arădean a fost în atenţia presei după ce a încălcat regulile de circulaţie şi a transmis acest lucru într-un live. Acesta se afla la volanul mașinii când a intrat pe interzis, pe o stradă cu sens unic. Edilul s-a scuzat ca mulţi şoferi care încalcă legea spunând: „Fac o românească”.

Primarul orașului Arad cunoștea regulile rutiere din zona respectivă însă tot a făcut manevra. Acesta a susține că strada este înfundată și poate intra pe contrasens. Edilul a dorit să arăte cetățenilor o bucată de drum care urmează să fie asfaltată.

„Practic fac o românească, cum am mai zis, că fiind înfundată strada la celălalt capăt, pot să intru pe contrasens, asta e bucata care urmează să fie făcută” ,a susținut edilul.

În ciuda scuzei folosite de edil, mașinile de pe strada respectivă sunt parcate invers, fapt ce înseamnă că șoferii au intrat prin capătul străzii pe care primarul îl credea blocat.

În mod normal, manevra făcută de edilul se pedepseşte de legea rutieră cu 6 – 8 puncte de amendă, adică de la 870 la 1160 lei.