Şcolile publice din New York amână începerea anului şcolar cu 11 zile

Bill de Blasio, primarul din New York, a anunțat că pentru 1,1 milioane de copii și 75 de mii de profesori care fac parte din cel mai mare sistem de învățământ al Statelor Unite, școala nu va începe la 10 septembrie, ci va fi amânată.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 20:09
Şcolile publice din New York amână începerea anului şcolar cu 11 zile

Potrivit Biziday, decizia a fost luată pentru a oferi timp autorităților să ia măsuri pentru protejarea copiilor, profesorilor și personalului auxiliar de infectarea cu coronavirus. În trecut, chiar primarul a insistat asupra faptului că sălile de clasă se vor redeschide la timp în această toamnă, susținând că elevii au nevoie urgentă de cursuri predate în sistem clasic, în special cei care provin din familii cu venituri reduse, afirmație susținută de experți în educație.

Sindicatele din învățământ și-au exprimat îngrijorarea săptămâni la rând cu privire la faptul că în New York se pregătea deschiderea anului școlar fără măsuri de protecție, în contextul creșterilor cazurilor de COVID-19 și au amenințat cu greva.

Citeşte şi: Medlife testează gratuit învăţătorii pentru depistarea anticorpilor COVID-19

De asemenea, este singurul dintre orașele mari ale SUA în care școlile vor îmbina sistemul de învățământ clasic cu cel online. Conform planului primarului, majoritatea copiilor se vor prezenta la școală între una și trei zile pe săptămână, prin rotație, și vor avea cursuri online celelalte zile. Elevii, profesorii și alți membri ai personalului vor fi obligați să poarte măști toată ziua, cu excepția pauzei de prânz.

Redeschiderea școlilor ar putea contribui și la stabilizarea economiei. Aproape 70 la sută dintre angajatori au identificat redeschiderea școlilor drept una dintre cele mai importante trei probleme care determină revenirea angajaților la birou.


loading...