Secretul celei mai crocante verze murate a fost aflat! Iată ingredientele care nu trebuie să lipsească din butoi

În această perioadă majoritatea gospodinelor pun varza la murat pentru iarnă. Însă foarte puține sunt cele care știu secretul celei mai crocante verze murate și care sunt ingredientele ce fac minuni în butoi.

27 oct. 2023, 13:21
Secretul celei mai crocante verze murate a fost aflat! Iată ingredientele care nu trebuie să lipsească din butoi

Secretul celei mai crocante verze murate a fost aflat! Este vorba despre niște condimente extrem de folosite de românce care nu trebuie să lipsească din butoiul cu varză murată, asta dacă vrei să ai parte de o frunză crocantă pe tot parcursul iernii.

Citește și Varză murată preparată după reţeta Ginei Bradea. Care este cea mai bună varză de pus la murat

Secretul celei mai crocante verze murate a fost aflat!

Acest truc genial a fost folosit ani la rând de bunicile noastre și nu a dat greș niciodată. Astfel, dacă vei folosi aceste condimente nu o să îți pară rău pentru că este o combinație ideală care intensifică gustul, conservă mai bine și face varza să fie crocantă toată iarna.

Nu o să te mai ținem în suspans și o să îți dezvăluim că unul dintre condimentele pe care trebuie le pui în butoiul cu varză murată este cimbrul. Acest condiment are o aromă plăcută și ceva mai diferită. Acesta îi va conferi preparatul tău un gust mult mai delicios.

Mai mult, cimbrul are printre altele și proprietăți antioxidante, iar dacă îl adaugi în murături, previne dezvoltarea bacteriilor dăunătoare și le menține proaspete pentru mai mult timp.

De asemenea, din butoiul cu varză murată nu ar trebui să lipsească nici hreanul. Acest condiment are proprietăți antimicrobiene și ajută la conservarea murăturilor. De asemenea, previne dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Nu trebuie uitat nici usturoiul care are beneficii similare. Astfel, dacă alegi să combini usturoiul cu varză murată vei obține o aromă complexă. Pe lângă asta, medicii spun că usturoiul are și beneficii pentru sănătate. Printre altele el are grijă de sistemul tău imunitar și deține și proprietăți antioxidante.

Acestea sunt condimentele magice pe care trebuie să le pui în butoiul cu varză murată, dacă vrei ca aceasta să fie crocantă toată iarna.

Mare atenție! Pe lângă aceste condimente, ca să ai o varză perfectă trebuie să ai grijă și cum alegi leguma principală. Bucătarii recomandă să pui la murat o varză proaspătă, fără semne de uscare sau lovituri.

Totodată, este de preferat să aibă o culoare verde intens și să fie fermă la atingere și nicidecum moale.

Contează foarte mult și frunzele exterioare care nu trebuie să fie moi sau putrezite. Frunzele unei verze proaspete trebuie să fie ferme.

Citește și Planta care nu trebuie să lipsească din butoiul cu varză murată! Trucul secret care păstrează frunza crocantă toată iarna