NEGOCIERI. PDL a votat pentru o ALIANŢĂ cu PNL. Blaga: Vrem un SINGUR candidat la prezidenţiale

Democrat-liberalii au decis, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, demararea negocierilor pentru o alianţă cu PNL. Vasile Blaga merge la, întîlnirea cu liberalii, cu mandatul construirii "unei alternative pentru România", iar pe termen lung, a unui singur mare partid de dreapta. PDL vrea ca alianţa de dreapta să aibă la prezidenţiale un singur candidat. "M-aş bucura să fie cel al PDL, Cătălin Predoiu", a spus Blaga. În cursul după-amiezii, PDL şi PNL au o primă întâlnire în care vor discuta unificarea dreptei.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 05:22
NEGOCIERI. PDL a votat pentru o ALIANŢĂ cu PNL. Blaga: Vrem un SINGUR candidat la prezidenţiale

Vasile Blaga a primit mandat din partea conducerii PDL să poarte negocieri cu PNL pentru formarea unei alianţe de dreapta.

Biroul Permanent Naţional a decis cu unanimitate de voturi începerea discuţiilor cu PNL pentru construirea unei alternative pentru România„, a declarat Vasile Blaga, după şedinţă.

Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale, ci şi pe cele locale şi generale din 2016. Ba mai mult, în timp, dorim construirea a unui singur mare partid pe centru-dreapta în Romania. Salutăm dorinţa PNL de a face parte din mare a familie a PPE şi ne bucurăm că în grupul PPE se vor înscrie şi cei 6 europarlamentari liberali. Discuţiile vor începe după-masă”, a adăugat Blaga.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din toamnă, Blaga a arătat că această construcţie de dreapta va trebui să aibă un singur candidat.

PDL are un candidat, unul foarte puternic, Cătălin Predoiu. Împreună cu liberalii vom stabili criteriile după care să avem un singur candidat. M-ar bucura să fie cel al PDL. Vom stabili criterii clare şi obiective, pentru ca această construcţie politică să aibă un singur candidat la prezidenţiale.

Nu poţi impune unui alt partid criterii clare din alt partid. Noi ne-am stabilit candidatul la preşedinţie prin alegeri interne. Această discuţie va avea loc între PDL şi PNL. Acesta este mandatul Biroului Permanent„, a spus Blaga.

Democrat-liberalii s-au reunit, miercuri, în şedinţă pentru a stabili mandatul cu care merg la negocierile cu PNL.

Vasile Blaga, liderul PDL, a declarat, înainte de reuniune, că preşedintele PNL Crin Antonescu „a învăţat multe din cele întâmplate pe parcursul ultimilor ani”, deşi el „nu reevaluează pe nimeni niciodată”.

Am avut poziţii clare atâta timp cât au fost la putere cei din PNL, şi nu renunţăm la aceste poziţii, dar trebuie să privim spre viitor şi această construcţie de dreapta pentru care iniţiem aceste discuţii astăzi va trebui să fie una pentru români nu atât pentru PNL şi PDL ci în folosul românilor. Şi va trebui să depunem toate eforturile pentru a construi o alternativă care să se opună baronizării, pesederizării României„, a spus Blaga, întrebat despre faptul că PDL a susţinut în repetate rânduri că nu va negocia cu un PNL condus de Crin Antonescu.

ŞEDINŢĂ la PDL. Democrat-liberalii stabilesc mandatul cu care se duc la negocierile cu PNL

Întrebat cum rămâne cu principiile PDL legate de statul de drept, având în vedere că liderii democrat-liberali au susţinut că Antonescu a fost un spărgător de stat de drept, Blaga a răspuns: „Eu am văzut şi reacţiile de aseară ale domnului Crin Antonescu şi părerea mea este că a învăţat multe din cele întâmplate pe parcursul ultimilor ani”.

Nu reevaluez niciodată pe nimeni şi nu retrag nimic din ceea ce am spus”, a adăugat Blaga, după ce a fost întrebat dacă l-a reevalut pe Crin Antonescu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat marţi,  că obiectivul discuţiilor pe termen scurt este acela al unei alianţe politice dacă este posibil.

„Nu am contribuit niciodată la disiparea forţelor de dreapta. De aceea, am ajuns la concluzia că trebuie să avem discuţii cu PNL, PNL şi PDL fiind principalele forţe de dreapta din România„, a explicat Blaga.

Preşedintele PDL a precizat că, alături de el, la întâlnirea cu liberalii se vor afla secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi vicepreşedinţii Mircea Hava, Gheorghe Falcă şi George Scripcaru.

Antonescu şi MRU, negocieri pentru formarea unei alianţe. MRU: Suntem într-o fază incipientă