TENSIUNI în PMP. Partidul lui Băsescu decide strategia după SCORUL SLAB de la alegeri

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a reunit vineri în şedinţă, principalul subiect urmând să fie convocarea congresului partidului. Reuniunea are loc pe fondul nemulţumirilor unor membri ai PMP privind scorul obţinut la alegerile europarlamentare. Elena Udrea a fost ţinta atacurilor din interior în ultimele zile, unii solicitând ca aceasta să nu candideze la şefia formaţiunii politice. Pentru şefia PMP, dar şi pentru alegerile prezidenţiale, este vehiculat numele lui Cristian Diaconescu.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 06:25
TENSIUNI în PMP. Partidul lui Băsescu decide strategia după SCORUL SLAB de la alegeri

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară (PMP)  va analiza rezultatul alegerilor din 25 mai şi va stabili data congresului, care ar putea avea loc pe 7 sau pe 14 iunie.

Mai mulţi membri ai PMP s-au arătat revoltaţi faţă de modul în care s-a derulat campania electorală a partidului şi au contestat scorul obţinut la scrutinul de duminică.

De ce nu a luat PMP două CIFRE la euroalegeri. Marele PERDANT: Traian Băsescu

Ultimul atac a venit din partea lui Theodor Paleologu, care a calificat rezultatul obţinut  la alegerile europarlamentare drept un „dezastru”. Mai mult, acesta a arătat că nu este de acord ca „persoanele asociate” acestui dezastru, dar  şi „fanaticii” să se regăsească în viitoarea conducere a partidului. „Râd şi curcile de cei care vorbesc de o mare victorie”, a spus Paleologu, făcând trimitere la Elena Udrea.

Theodor Paleologu, CRITICI DURE: Rezultatul PMP, un DEZASTRU. Râd şi curcile de cei care vorbesc de victorie

Şi Daniel Funeriu a atacat-o pe Elena Udrea, spunând că „vinovaţii pentru scorul PMP sunt toţi cei de pe afiş”. 

Funeriu o atacă DUR pe Elena Udrea după EŞECUL PMP de la EUROPARLAMENTARE 2014: Vinovaţi sunt cei de pe afiş

Sebastian Lăzăroiu comenta, după difuzarea EXIT-POLL-urilor, că PMP a obţinut la alegerile europarlamentare, de duminică, apoape cât independentul Mircea Diaconu care nu are nicio o structură de partid.

Lăzăroiu: Diaconu, FĂRĂ nicio structură de partid, a luat aproape cât PMP

Totodată, în şedinţa de vineri vor fi discutate modificările la statut în ceea ce priveşte numărul de funcţii din conducerea centrală şi criteriile privind candidaturile pentru aceste funcţii. Numărul de vicepreşedinţi ar urma să fie crească de la cinci, cât este în prezent, la nouă, cel mai probabil.

Vor fi şi modificări la statut, dar nesemnificative. Că sunt cinci sau nouă vicepreşedinţi, nu e important’, a declarat secretarul executiv al PMP, Vasile Gherasim, citat de Agerpres.

„Se pot înscrie câţi vor, iar primii doi clasaţi vor intra în finală. Mă refer la toate funcţiile”, a mai spus Gherasim.

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat că va propune în Colegiul Naţional convocarea unui congres al formaţiunii pentru data de 7 iunie.

Baconschi va candida pentru o funcţie de conducere în PMP: Rezultatul obţinut mă autorizează