Şef de bancă, cercetat pentru o deturnare de fonduri europene în valoare de 700.000 de euro

Surpriză în cazul grupării specializate în delapidare de fonduri europene, la care poliţia a început percheziţii luini dimineaţă în Capitală. Printre cele 6 persoane implicate se află şi un director de bancă. Cei şase au obţinut ilegal 700.000 de euro.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 05:56
Şef de bancă, cercetat pentru o deturnare de fonduri europene în valoare de 700.000 de euro

Şase persoane sunt cercetate de Serviciul de Investigaţii a Fraudelor al Poliţiei sectorului 6 Bucureşti, pentru o deturnare de fonduri europene în valoare de aproximativ 700 de mii de euro, în cadrul acestei investigaţii poliţiştii au descins, luni dimineaţă, la nouă locuri. Printre cele 6 persoane implicate se află şi un director de bancă.

Cele şase persoane sunt acuzate că în urma obţinerii unor proiecte finanţate din fondurile Uniunii Europene în domeniul educaţiei şi a forţei de muncă, decontau banii prin societăţi fictive, apoi sumele erau folosite în relaţii comerciale legale, potrivit purtătorului de cuvât al Poliţiei Capitalei, Alexandru Nicolae.

Investigaţia poliţiştilor se realizează sub coordonarea Parchetului Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti.

Cele şase persoane sunt acuzate de delapidare, fals şi spălare de bani.

Printre cele 6 persoane implicate se află şi un director de bancă. Cei şase au obţinut ilegal 700.000 de euro. Directorul de bancă va trebui să dea explicaţii poliţiştilor la Secţia 25. Împreună cu alte cinci persoane, directorul de bancă este cercetat pentru evaziune fiscală, pentru delapidare.