Şeful IGPR, către poliţişti: Folosiţi arma fără frică atunci când se impune

Legea este greoaie şi "infractorii în uniformă" profită de acest lucru. Asta a declarat şeful Poliţiei Române, supărat pe poliţiştii care nu îşi fac treaba. Liviu Popa a ţinut, totuşi, să-i felicite pe ofiţerii care acţionează cu profesionalism.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 13:56
Şeful IGPR, către poliţişti: Folosiţi arma fără frică atunci când se impune

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, le-a cerut poliţiştilor să fie fermi şi să folosească armamentul atunci când se impune, precizând că îi îndeamnă să înlăture teama că dacă vor folosi armele „se va întâmpla nu ştiu ce” şi îi asigură că nu vor trebui să facă multe rapoarte.

Îi îndemn la fermitate, să înlăture frica şi teama că dacă vor folosi armamentul se va întâmpla nu ştiu ce. Îi asigur că nu vor trebui să facă multe rapoarte„, a spus chestorul de poliţie Liviu Popa, într-o conferinţă de presă în care a vorbit despre cazul de la Mehedinţi, unde o poliţistă a fost înjunghiată cu un cuţit în timp ce intervenea pentru aplanarea unui conflict, iar un coleg al acesteia a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor.

Inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a precizat că încă de la numirea lui în funcţie le-a cerut poliţiştilor să fie fermi.

Această fermitate se manifestă în foarte multe moduri, iar pe un palier important este folosirea armamentului atunci când se impune. Armamentul nu a fost dat poliţistului pentru altceva. Am avut numeroase întâlniri directe şi prin videoconferinţă în care le-am cerut poliţiştilor, în virtutea prerogativelor, să folosească armamentul„, a mai spus Liviu Popa.

Şeful Poliţiei Române a anunţat că atât poliţista rănită în timpul misiunii din localitatea mehedinţeană Poroiniţa, cât şi colegul ei care a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor au fost avansaţi de la gradul de agent la agent principal.

Poliţista a fost înjunghiată cu un cuţit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea mehedinţeană Poroiniţa, unde mersese să aplaneze un conflict. Un coleg al poliţistei a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor, acesta fiind împuşcat în abdomen şi coapse.

„După încătuşarea unuia dintre agresori, un alt individ, folosind un corp contondent, a înjunghiat-o pe o colegă, poliţistă de 23 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon.


loading...