Semnal de ALARMĂ tras de Dacia! Mii de mașini chemate în service. Care sunt problemele care au fost descoperite

Dacia a demarat o acțiune, prin care cheamă în service modelele Sandero și Jogger din cauza unor probleme la transmisia manuală. Astfel, vehiculele echipate cu cutie de viteze manuală sunt vizate de această campanie.

16 apr. 2024, 15:52
Semnal de ALARMĂ tras de Dacia! Mii de mașini chemate în service. Care sunt problemele care au fost descoperite
Semnal de ALARMĂ tras de Dacia! Mii de mașini chemate în service. Care sunt problemele care au fost descoperite

Dacia a lansat un semnal de alarmă! Mai mulți clienț sunt nevoiți să își aducă în service vehiculele, printre care se numără modelele Sandero și Jogger. Totul a pornit de la unele probleme apărute la transmisia manuală. Proprietarii vehiculelor Sandero și Jogger echipate cu transmisie manuală sunt vizați de această chemare în service.

Citește și: Cristiano Bergodi, demis de la Rapid. Anunţul oficial al clubului din Giuleşti: „Despărţirea se produce amiabil”

Potrivit informațiilor inițial publicate de L’Argus, campania cu codul EEB3 vizează mai mulți proprietari ai acestor modele, care au fost notificați să se prezinte în service pentru a beneficia de o actualizare de software.

Această inițiativă acoperă toate unitățile de Sandero 3 și Jogger echipate cu transmisie manuală, fabricate între lansarea acestor modele și data de 16 februarie 2024, atât cele produse în România, la fabrica din Pitești, cât și cele produse în Maroc, la Tanger.

Este important de subliniat că această acțiune nu este una oficială, precum cele care vizează probleme de siguranță sau poluare. Prin urmare, primirea unei notificări nu obligă proprietarii să se prezinte imediat în service.

Operațiunea constă în reprogramarea calculatorului de injecție al motorului. Chiar dacă la prima vedere acest lucru poate părea nepotrivit pentru problemele la cutia de viteze manuală, producătorul explică că transmisia ar putea fi afectată de un cuplu necorespunzător, ceea ce ar putea perturba schimbarea vitezelor.

Actualizarea software-ului computerului ar trebui să prevină această situație și să contribuie la prelungirea duratei de viață a cutiei de viteze de pe Sandero și Jogger. Prin urmare, proprietarii nu ar avea motive să refuze această acțiune, care durează aproximativ 35 de minute și este acoperită de costuri de către Dacia.

Citește și: Dan Negru spune NU temelor pentru acasă: „Menirea școlii e să formeze oameni”. Ce părere are prezentatorul despre școala românească