Senatul a adoptat tacit ordonanţa privind amenzile majorate în starea de urgenţă, declarată neconstituţională de CCR

Publicat: Marţi, 12 Mai 2020 22:05 // Actualizat: Marţi, 12 Mai 2020 22:05 // Sursa: romaniatv.net

Senatul a adoptat tacit, marţi, ordonanţa de urgenţă 34/2020 prin care au fost majorate amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în timpul stării de urgenţă. Este vorba despre actul declarat neconstituţional de CCR.

Nota de adoptare tacită pentru acest act normativ, pentru care termenul de dezbatere şi vot în prima Cameră sesizată s-a împlinit pe 29 aprilie, a fost citită, în plen, de preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, conform Agerpres.

Proiectul cu măsurile din timpul stării de alertă, modificat de Senat. Parlamentul încuviinţează starea de alertă

Senatul a respins pe 28 aprilie, în calitate de primă Cameră sesizată, raportul de admitere cu amendamente propus plenului de Comisia juridică privind OUG 34/2020 care majorează amenzile pentru nerespectarea măsurilor aferente stării de urgenţă, dar actul normativ al Guvernului nu a primit un vot final.

Cum acesta nu a fost acordat până pe 29 aprilie, data când actul normativ trebuia finalizat în Senat, ordonanţa de urgenţă este transmisă Camerei Deputaţilor în forma Guvernului.

APADOR-CH: Starea de alertă este tot starea de urgenţă, dar cu alt nume. Lege riscă să fie declarată neconstituţională

CCR a decis pe 6 mai că OUG 34/2020 pentru modificarea şi completarea OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă este neconstituţională, în ansamblul său.

Tot marţi, Senatul a mai adoptat tacit OUG 31/2020 pentru completarea OUG 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii. Ordonanţa vizează plafonarea valorii punctului aferent contribuţiei trimestriale clawback pentru primul trimestru al anului 2020 la valoarea trimestrului patru al anului 2019 de 27,65%.

Declaraţia pe proprie răspundere rămâne şi după 15 mai pentru părăsirea localităţii. Iohannnis a explicat în ce condiţii

O altă propunere legislativă, adoptată tacit marţi şi care a fost iniţiată de un grup de deputaţi PSD, UDMR, PMP şi ai minorităţilor naţionale, prevede exonerarea clienţilor băncilor de economisire - creditare în domeniul locativ de la rambursarea unor sume reprezentând primă de stat şi accesorii.

Şi propunerea legislativă pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) - Kubekhaza (Ungaria) a fost adoptat tacit, marţi, de Senat.

Cele patru acte normative adoptate tacit, pentru că termenul de dezbatere şi vot în Senat s-a împlinit pe 25 aprilie, 29 aprilie şi, respectiv, 7 mai 2020, vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Se redeschide parţial comerţul după 15 mai. Ce magazine sunt vizate

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adoptarea tacită amenzi CCR ordonanţă Senat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H