RĂZBOIUL CONTINUĂ. Separatiştii din Lugansk au doborât un avion de vânătoare ucrainean

Un avion de vânătoare MiG-29 al armatei ucrainene a fost doborât duminică de separatişti în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt militar ucrainean pentru AFP.

RomaniaTV.net
17 aug. 2014, 08:28
RĂZBOIUL CONTINUĂ. Separatiştii din Lugansk au doborât un avion de vânătoare ucrainean

”Un MiG-29 a fost doborât de terorişti duminică dimineaţa, după ce şi-a îndeplinit misiunea şi a lichidat un grup” de rebeli, a afirmat Leonid Matiuhin, purtătorul de cuvânt al operaţiunii militare ucrainene din estul ţării.

Armata ucraineană a intrat în Lugansk: Oraşul este FRONT de război: „Este înspăimântător”

Potrivit declaraţiilor sale, ”pilotul s-a catapultat”. ”După o acţiune de căutare, el a fost găsit şi se află acum într-un loc sigur”, a precizat Matiuhin.

Acord între Moscova şi Kiev asupra modalităţilor de trecere a convoiului umanitar rus în Ucraina

Ministrul de Externe ucrainean, Pavlo Klimkin, a cerut, sâmbătă, NATO şi Uniunii Europene sprijin militar pentru trupele ucrainene ce luptă contra separatiştilor proruşi şi a declarat că alianţa militară occidentală trebuie să vină cu o nouă strategie faţă de Kiev.

Conflictul de patru luni din estul Ucrainei a ajuns în fază critică şi un lider separatist a anunţat sâmbătă că rebelii din Ucraina au primit noi echipamente militare şi trupe instruite în Rusia şi că vor lansa o mare contraofensivă împotriva forţelor guvernamentale.

Klimkin a declarat pentru postul de radio german Deutschlandfunk că UE şi NATO trebuie să ia în considerare ceea ce ar putea şi ar face dacă regulile se încalcă, adăugând că acesta a fost cazul când Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie şi este de asemenea valabil acum pentru acţiunile Rusiei la Doneţk şi Lugansk.