Serbia cere teste PCR negative la intrarea în ţară pentru români

Autorităţile de la Belgrad au anunţat faptul că Serbia cere teste PCR negativ pentru cetăţenii străini care sosesc în ţară din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, transmite agenţia DPA, preluat de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 11:55
Serbia cere teste PCR negative la intrarea în ţară pentru români

Măsura va intra în vigoare sâmbătă, iar testul trebuie să fie PCR şi efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte, a declarat epidemiologul şef Darija Kisic Tepavcevic.

Citeşte şi: Numărul cazurilor de coronavirus creşte în Balcani. „În Serbia există riscul unei catastrofe”

De asemenea, intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo rămân nerestricţionate.

Serbia are în mod persistent un număr ridicat al noilor infecţii cu coronavirus, media zilnică a săptămânii trecute fiind de circa 250 de noi cazuri de COVID-19, dar autorităţile sanitare insistă că situaţia este stabilă şi se ameliorează uşor.

Citeşte şi: Grecia, noi restricţii pentru turişti. Măsurile se aplică din 17 august

De asemenea, începând cu data de 17 august 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.