Serbia instaurează măsuri drastice! Cetăţenii nu au luat în serios alarma de coronavirus

Premierul Serbiei, Alexander Vucici, a anunţat stare de urgenţă pe teritoriul ţării, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirsul. Începând de miercuri, între orele 20 şi 5 nimeni nu poate să iasă din casă în Serbia, cu excepţia forţelor de ordine. Cei care lucrează în ture de noapte, trebuie să primească permise speciale.   

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 13:51
Serbia instaurează măsuri drastice! Cetăţenii nu au luat în serios alarma de coronavirus

Alexander Vucici a spus că a fost nevoie de aceste măsuri radicale radicale pentru că populaţia nu a răspuns pozitiv şi nu a respectat regulile care au fost anunţate duminică, după decretarea stării de urgenţă. Acesta a cerut populaţiei să fie înţelegători, pentru că aceste decizii sunt luate pentru a stopa răspândirea coronaviruslui.   

„Sunt situaţii în care doar cele mai drastice măsuri pot duce la rezultate bune. Acum trăim un asemenea moment. Cer înţelegere din partea populaţiei ţării”, a spus Vucici.  

Citeşte şi: RAED ARAFAT, sfaturi pentru toţi românii. Cele mai simple metode să stai departe de coronavirus VIDEO

Persoanelor de peste 65 de ani li s-a interzis să părăsească locuinţele. Acolo unde localitatea are mai puţin de 5.000 de locuitori, doar cei peste 70 de ani sunt obligaţi să rămână în casă.     

În cursul zilei de marţi, în Serbia 7.607 de persoane se aflau în izolare la domiciliu. În urma unui control, autorităţile nu au găsit acasă 1.650 de persoane. Armata a fost scoasă pe străzi să patruleze alături de poliţie. Cine nu respectă noile reguli riscă amenzi drastice.   

Citeşte şi: Cercetator chinez: „Imunitatea de turmă nu funcţionează! Nu avem garanţia că o data infectat devii imun pe viaţă!”

În Serbia, 83 de persoane au fost depistate pozitiv cu virusul Covid-19. Alagerile prezidenţiale, parlamentare şi locale din Serbia, programate în 26 aprilie, au fost amânate.   

În urmă cu câteva zile, Serbia şi-a închis deja frontierele pentru cetăţenii străini, au fost anulate evenimentele sportive şi artistice, au dost închise restaurantele şi cafenele. 


loading...