Şi NATURA face GREŞELI grave: Cele mai cunoscute HIMERE HERMAFRODITE descoperite în lume FOTO

Himerele hermafrodite sunt animale care s-au născut jumătate femele, jumătate masculi. Cu toate că astfel de cazuri sunt rare, ele uimesc cercetătorii de fiecare dată când apar.

07 nov. 2013, 19:24

Din când în când natura face anumite greşeli cu toate că şansele ca acestea să apară sunt infime. Astfel, în acelaşi mod în care există oameni hermafrodiţi, acelaşi lucru se poate întâmpla şi în lumea animalelor.

Citeşte şi Şansele erau de 1 la 50 de MILIOANE: Un pescar a fost şocat după ce a prins o HIMERĂ HERMAFRODITĂ

Chiar dacă condiţia este rară, aceasta nu este unică, fiind descoperită la păsări, insecte şi crustacee din întrega lume. Potrivit cercetărilor este vorba de lipsa anumitor cromozomi, cel puţin în cazul insectelor, în timp ce la animalele mai mari se vorbeşte despre o contopire a embrionilor. Animalele de acest gen se mai numesc şi giandromorfe în literatura ştiinţifică.

Citeşte şi Creatura misterioasă care seamănă cu o piatră care sângerează FOTO

În cele mai multe cazuri, himerele hermafrodite nu se dezvoltă perfect şi ajungă să moară la scurt timp după ce se nasc. Cu toate acestea, din când în când, ele ajung la maturitate, dovedind încă odată că planeta pe care trăim este plină de miracole, iar viaţa este cel mai important dintre ele.