Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a trecut pe sub Arcul de Triumf şi a ajuns la Palatul Regal, unde rămâne până sâmbătă

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală, fiind întâmpinat şi aplaudat de sute de oameni. La sosirea în Capitală, cortegiul funerar a trecut mai întâi pe sub Arcul de Triumf.
Romania TV
13 dec. 2017, 16:18
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a trecut pe sub Arcul de Triumf şi a ajuns la Palatul Regal, unde rămâne până sâmbătă

UPDATE: Sute de persoane, la catafalcul regelui Mihai: „România a pierdut totul. În numele poporului, mi-am cerut iertare”

Convoiul funerar a fost aşteptat de câteva sute de oameni, miercuri seară, în faţa Palatului. El a fost întâmpinat cu aplauze şi urale, cu scandări precum „Monarhia salvează România!”, dar şi cu steaguri cu stema regală. Oamenii au trecut de gardurile amplasate de jandarmerie de-o parte şi de alta a bulevardului Victoriei, pentru a ajunge mai aproape de porţile Palatului şi a suprinde o imagine.

După ce sicriul cu trupul neînsufleţit a fost dus pe braţe în Sala Tronului, o parte din mulţimea adunată în faţa Palatului a plecat, însă, în scurt timp, sute de oameni au format o coadă care a ajuns până aproape de Sala Palatului.

După o ceremonie privată, la ora 21:00, cei care au aşteptat cortegiul funerar au putut intra pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai.

Oamenii, de diverse vârste, ducând flori, şi-au aşteptat rândul în linişte. Trandafiri, lalele şi crizanteme albe împodobesc acum întreg gardul din faţă al Palatului. Mii de candele aprinse, coroane de flori şi mesaje: „Stelele să vă lumineze drumul! Rămas bun, Majestate! Prinţul Nicolae, rege al României!”. 

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal până vineri, la ora 22.00.

 

 

UPDATE Filosoful Mihai Şora a fost primul care a intrat în Sala Tronului, miercuri, imediat după ora 21:00, pentru a-i aduce un omagiu Regelui Mihai.

Mihai Şora a şi scris în cartea de condoleanţe, mesajul său fiind: „Adânc îndurerat, la moartea Regelui inimii mele”.

Luminiţele de sărbători au fost stinse în Capitală pe tot traseul cortegiului, iar drapelele au fost coborâte în bernă.

Peste 1.000 de persoane, unele cu drapele tricolore, au aşteptat la Palatul Regal sosirea cortegiului. Mai mulţi oameni au scandat „Regele şi patria!” şi „Monarhia salvează România!”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, acolo unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. 

Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 şi ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00. Intrarea este liberă.

CITEŞTE ŞI Sicriul cu trupul Regelui Mihai părăseşte Castelul Peleş pentru totdeauna şi se îndreaptă spre Bucureşti

Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugaţi să respecte următoarele reguli:

– Să fie îmbrăcaţi în ţinută corespunzătoare, cu culori închise.

– Să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase de niciun fel.

– Să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

– Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea şi filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

– Să aibă la ei un document de identitate.

– Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului. Personalul Casei Majestăţii Sale va fi la faţa locului, pentru a îndruma publicul participant.

CITEŞTE ŞI Membri importanţi ai Caselor Regale şi-au anunţat prezenţa la înmormântarea Regelui Mihai VIDEO

– Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poştă, pe adresa Palatului Elisabeta.

– În incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcţiona un post de prim-ajutor.

Conform programului funeraliilor Regelui Mihai, sâmbătă, 16 decembrie, după o scurta ceremonie religioasă şi militară în Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

CITEŞTE ŞI Ce a scris Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe a Regelui Mihai I. Ultimul mesaj al preşedintelui

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Un gigant din Ungaria dă o nouă lovitură puternică pe piața din România. Va dezvolta o super afacere, în județul unde vor să se mute foarte mulți români
Capital.ro
Călin Georgescu, abandonat. Lovitura finală pentru fostul candidat. Degeaba a mai sperat
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Un român, metodă unică de făcut brânză. Ingredient neașteptat
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a aflat de ce s-au anulat alegerile. Americanii au făcut urgent anunțul: „Actorul rău este...”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare