Sicriul cu trupul Regelui Mihai rămâne luni şi marţi la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne

Regele Mihai a părăsit pentru totdeauna casa din Elveția, iar sicriul cu trupul neînsuflețit va rămâne luni și marți la Biserica Ortodoxa Greacă din Lausanne. Acolo vor putea merge să-și ia rămas bun prietenii și cunoștințele, într-un lăcaș de cult cu mare încărcătură sentimentală pentru familia regală.

RomaniaTV.net
11 dec. 2017, 13:00
Sicriul cu trupul Regelui Mihai rămâne luni şi marţi la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne

Biserica ortodoxă greacă din Lausanne a avut o mare însemnătate  în viața Familiei Regale. În 1982 aici a fost oficiată slujba de înmormântare a Regiei mama Elena, care a fost soția lui Carol al II-lea și mama Regelui Mihai.

Regina Elena era născută în Familia Regală greacă. La un an după moartea Reginei Elena s-a căsătorit la Biserica ortodoxă greacă Principesa Elena cu tatăl lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai, de care a divorțat în anul 1991.

Tot aici a oficiat căsătoria Majetatea Sa Margareta Custodele Coroanei și a principelui Radu. Trei dintre fiicele Regelui Mihai au fost botezate la Biserica ortodoxă greacă.

La Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne, oamenii pot veni luni începând cu ora 14.00 pentru ceremoniile religioase, până la ora 18.00. Marți, la ceremonia de la ora 14.00 sunt așteptați să participe și membri ai Consiliului Regal, ai Guvernului României, ambasadorul român în Elveția.

Iar miercuri noapte sicriul va fi adus în țară, de pe aeroportul din Geneva, unde vor avea loc o ceremonie religioasă și una militară – pentru că Regele Mihai a fost ultimul mareșal al Armatei Române.