Siegfried Mureşan: "România va primi 33 miliarde de euro din Planul de redresare de 750 miliarde euro propus de Comisia Europeană"

Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020 16:28 // Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020 16:28 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarului Siegfried Mureșan a scris pe Facebook că România va primi 33 de miliarde de euro din cei 750 de miliarde de euro prevăzuți în Planul de redresare propus miercuri de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de coronavirus. 

Siegfried Mureșan a precizat că cele 33 de miliarde de euro pe care le va primi România vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar și credite în condiții avantajoase.
 
"Vorbim de fonduri noi, în plus față de fondurile structurale și de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE. Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai ușor după criză. Sunt mulți bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni", a scris europarlamentarul pe Facebook
 
 
Comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean a precizat, tot pe Facebook, că România va primi, conform propunerii Comisiei Europene, numai prin fondul de redresare economică Next Generation EU, adoptat astăzi de Comisie, un total de 31,206 miliarde de euro. 19,62 de miliarde sunt sub formă de granturi și 11,58 de miliarde sub formă de împrumuturi, a precizat ea.
 
Potrivit Adinei Vălean, România este, ca total alocat, a șasea țară din Uniunea Europeană, după Italia (172), Spania (140), Polonia (64), Franța (39) și Grecia (32). Germania va primi 28 de miliarde, iar Ungaria 15 miliarde.
 
 
Comisia Europeană plănuiește să propună un fond de relansare de redresare de 750 de miliarde de euro pentru a face față crizei economice din UE provocată de către pandemia de coronavirus, a anunțat miercuri pe Twitter comisarul Afacerilor economice, Paolo Gentiloni.

Citeşte şi: Olanda, Austria, Danemarca şi Suedia vor prezenta un plan alternativ de relansare a economiei europene

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri europenilor să ”lase deoparte prejudecătile” și să sprijine planul ei de recuperare de 750 de miliarde de euro, în timpul unui discurs adresat eurodeputaților, relatează AFP.
 
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H