Sindicatele angajaţilor din penitenciare anunţă că se întâlnesc joi cu premierul pentru a discuta despre majorări salariale

Publicat: Miercuri, 09 August 2017 17:19 // Actualizat: Miercuri, 09 August 2017 17:20 // Sursa: romaniatv.net

Sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă că se vor întâlni joi cu premierul Mihai Tudose pentru a discuta despre acordarea majorării salariale de până la 15 la sută pentru angajaţii din sistemul penitenciar, precum şi despre condiţiile de muncă şi despre deficitul de personal.

Întâlnirea dintre sindicate şi premier este programat[ la ora 11.00.

"Principala temă de discuţie va fi eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare şi acordarea majorării de până la 15% pe care toţi colegii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au primit-o deja. Sindicatele din penitenciare vor propune, în plus, identificarea unor soluţii pentru probleme de fond ale sistemului penitenciar, precum condiţiile de lucru, deficitul de personal şi asigurarea unui buget care să acopere funcţionarea, dar şi proiectele de modernizare a sistemului penitenciar”, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicatele spun că vor solicita modificarea statutului agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, precum şi a legii pensiilor militare de stat, "recent afectate printr-o Ordonanţă de Urgenţă”.

De asemenea, reprezentanţii FSANP susţin că protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la "obţinerea unor rezultate concrete în soluţionarea revendicărilor noastre”.

Marţi, sindicatele angajaţilor din penitenciare s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei, Tudore Toader. La finalul discuţiilor, ministrul a anunţat că  va coordona personal ANP, pentru a fi în legătură directă cu directorii de penitenciare, dar şi că a hotărât cu sindicatele să aibă întâlniri lunare, în prima zi de luni din fiecare lună. De asemenea, el a anunţat că până joi va avea loc o întâlnire comună între ministru, premier şi sindicatele din penitenciare, pentru a discuta despre acordarea sporului de 15 la sută pentru angajaţii din penitenciare. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H