Singura băutură alcoolică pe care creierul o acceptă. Vlad Ciurea, dezvăluiri uluitoare: „Creierului îi place puțin, desface vasele cerebrale, pofta de viață”

Alcoolul dăunează grav sănătății, toată lumea știe asta deja, însă doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit cât de mult este afectat creierul nostru de alcool. Totuși există o băutură, care consumată în cantități moderate nu este dăunătoare.

29 dec. 2023, 09:58
Singura băutură alcoolică pe care creierul o acceptă. Vlad Ciurea, dezvăluiri uluitoare: „Creierului îi place puțin, desface vasele cerebrale, pofta de viață”
Singura băutură alcoolică pe care creierul o acceptă. Doctorul Vlad Ciurea, dezvăluiri uluitoare: „

Cu toții suntem conștienți că alcoolul are repercusiuni negative asupra sănătății noastre, iar profesorul doctor Vlad Ciurea ne-a detaliat cu precizie modul în care organismul nostru este afectat în urma consumului de alcool. De asemenea, el a subliniat care băutură poate aduce beneficii sănătății atunci când este consumată în cantități moderate.

Citește și: Cât de puternică este, de fapt, rugăciunea! Vlad Ciurea explică ce se întâmplă în creierul nostru atunci când ne rugăm: „Este benefică pentru organism”

Conform informațiilor furnizate de Antena 3, reputatul neurochirurg ne informează că vinul roșu este băutura pe care o putem savura în doze moderate pentru potențiale avantaje asupra sănătății noastre. Potrivit expertului, această băutură poate chiar să ofere beneficii creierului nostru! Profesorul doctor Vlad Ciurea a subliniat, de asemenea, importanța alegerii unui vin roșu cu o nuanță cât mai închisă și, ideal, obținut din struguri românești.

„Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu”, a spus neurochirugul, conform sursei citate.

Vinul roșu poate fi benefic pentru creierul nostru

Neurochirurgul ne mai spune că avantajele oferite de vinul roșu se datorează unei substanțe numite Resveratrol, care este util pentru îmbunătățirea funcției celulei nervoase. În plus, această substanță ar putea chiar ajuta și activitatea retinei.

„Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase”, explică expertul.

„Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus neurochirurgul.

Cu toate acestea, excesul de alcool este o problemă care ne va afecta rapid sănătatea. „Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește”, a explicat prof. Dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Metoda prin care adormi mai ușor și poți avea un somn profund. Medicul Vlad Ciurea respectă acest obicei de mulți ani