Şocant: O tânără din India a fost violată, obligată să bea acid şi strangulată

O tânără în vârstă de 22 de ani a fost violată de mai mulţi bărbaţi, care au obligat-o apoi să bea acid şi au ucis-o prin strangulare. Crima s-a petrecut în statul Uttar Pradesh din India şi vine după numeroase alte abuzuri comise în ultima vreme împotriva femeilor în această ţară, relatează luni mass-media locale citate de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 16:14
Şocant: O tânără din India a fost violată, obligată să bea acid şi strangulată

Conform presei indiene, ar putea fi vorba despre o ‘crimă de onoare’. În India, căsătoriile între persoane provenite din caste diferite stârnesc de obicei împotrivirea părinţilor, opoziţie care în unele cazuri extreme conduce astfel de crime, adică uciderea unuia sau ambilor miri pentru a recâştiga onoarea pierdută a familiei.

Săptămâna trecută, în acelaşi stat indian două adolescente au fost violate şi spânzurate de un copac, crime ce au avut un larg ecou pe plan internaţional şi au provocat în India o intensă polemică despre incapacitatea poliţiei în faţa unor asemenea delicte. Sute de persoane s-au adunat luni pentru a protesta în faţa guvernului din statul Uttar Pradesh, cerând autorităţilor să acorde atenţie acestor cazuri, dar poliţia a intervenit şi a dispersat manifestanţii, majoritatea femei.

Alte două adolescente au fost la fel violate şi spânzurate de un grup de bărbaţi în acelaşi stat pe data de 28 mai. Poliţia a arestat cinci dintre ei, printre care şi doi agenţi, şi alţi doi sunt daţi în urmărire generală.

Relatările despre numeroasele violuri comise în India au căpătat o frecvenţă deosebită după cazul studentei care a murit în urma unui viol în grup comis în luna decembrie 2012 într-un autobuz din capitala New Delhi.

Protestele rezultate după mediatizarea unor asemenea cazuri au determinat guvernul indian să înăsprească legislaţia pentru delictele sexuale, cei care comit violuri de o gravitate deosebită fiind acum pasibili de pedeapsa capitală.