Șofer român, erou în Italia! Bărbatul a reușit să evite o catastrofă și să salveze viața a zeci de oameni

Un șofer român de TIR a devenit erou în Italia, după ce a reușit să evite o tragedie și să salveze viața a zeci de oameni. Bărbatul a apăsat pedala la maximum și a condus nebunește pentru a scoate mastodontul care putea exploda în orice moment, dintr-un tunel.

23 mai 2023, 22:22
Șofer român, erou în Italia! Bărbatul a reușit să evite o catastrofă și să salveze viața a zeci de oameni
Șofer român, erou în Italia! Bărbatul a reușit să evite o catastrofă și să salveze viața a zeci de oameni

Șofer român, erou în Italia! Românul în vârstă de 40 de ani se afla pe şoseaua care duce din Sant’Angelo în Vado şi în timp ce se afla într-un tunel lung de 2,5 kilometri, cabina sa a fost cuprinsă de fum.

Citește și Când se vor elibera cărțile de identitate electronice. Românii care nu vor buletin cu CIP au și altă opțiune

Șofer român, erou în Italia!

Șoferul care are o experiență de peste 15 ani și-a dat că mastodontul are probleme grave la motor. Iar atunci când a realizat că motorul TIR-ului era în flăcări și că există riscul unei explozii care ar fi declanșat o catastrofă, întrucât în tunel se aflau zeci de persoane, bărbatul a apăsat pedala la maximum și a condus nebunește pentru a scoate mastodontul din tunel.

După ce a ieșit din tunel, șoferul român a tras pe dreapta, a decuplat remorca de la capul tractor şi l-a tras pe acesta la câţiva zeci de metri distanţă.

Apoi, fără să stea prea mult pe gânduri bărbatul a scos extinctorul şi a încercat să stingă incendiul de la motor.

Între timp, românul a sunat la numărul de urgență și până când o echipă de pompieri a sosit la fața locului, acesta a reușit cu extinctorul din dotarea maşinii să ţină flăcările sub control.

Din fericire, pompierii italieni au ajuns la fața locului în mai puţin de 10 minute de la apelul românului şi au lichidat incendiul. După ce au încheiat misiunea, italienii l-au felicitat pe şoferul român pentru felul în care a gestionat întreaga situaţie, dar şi pentru că s-a gândit mai întâi la siguranţa celor din jur şi abia apoi la viaţa lui.

Drama cumplită a unei românce care a rămas paralizată după o operație în Italia

Sabrina Di Girolamo este o româncă stabilită în Italia care de șase ani trăiește un adevărat coșmar. Femeia în vârstă de 42 de ani a rămas paralizată în urma unei operații greșite și își va petrece tot restul vieții într-un scaun cu rotile.

Viața româncei stabilite în peninsulă a fost extrem de frumoasă până pe data de 25 august 2017 când a decis să se opereze de o tumoare benignă la un spital din Verona.

Deși intervenția chirurgicală nu prezenta riscuri și presupunea doar înlăturarea propriu-zisă a tumorii, în momentul în care s-a trezit din anestezie românca a fost anunțată că a rămas tetraplegică și că nu își va mai putea mișca vreodată mâinile și picioarele.

Vestea a căzut ca un trăsnet peste biata româncă, care nici acum, după șase ani, nu a reușit să depășească acest eveniment cumplit și să accepte ca viața sa nu va mai fi niciodată ca înainte.

„Aveam doar 36 de ani, două fiice de crescut și atâtea vise… Acea zi blestemată mi-a luat totul, viața mea a devenit un iad…. Niciodată, niciodată nu voi putea detalia această nouă realitate. în ciuda faptului că au trecut aproape șase ani, zâmbetul meu este încă prezent pentru oamenii care mă iubesc, în schimb lacrimile le am în inimă în fiecare clipă a acestei vieți blestemate….

Data care mi-a schimbat viața pentru totdeauna, distrugând-o, a fost 22 august 2017. Când m-am trezit din anestezie, a început coșmarul meu: nu îmi mai puteam mișca picioarele și brațele, de fapt nu le voi mai mișca niciodată”, a declarat Sabrina Di Girolamo.

La scurt timp după intervenția care a nenorocit-o pe viață, Sabrina a decis să dea în judecată spitalul care acum trebuie să îi plătească despăgubiri uriașe.

Autoritățile care au anchetat acest caz spun că drama româncei este din cauza unei greșeli efectuate de medicii care au operat-o. Concret, cei care sunt bănuiți că declanșat paralizia femeii sunt neurochirurgul și anestezistul care au efectuat intervenția.

Acum, judecătorii italieni au obligat spitalul să îi plătească Sabrinei despăgubiri în valoare de peste 1 milion și jumătate de euro.

„Trebuie să se considere că manevra de poziționare a pacientului a fost efectuată incorect, provocând traumatismul care ar fi determinat atunci starea actuală de tetraplegie.

Autorul manevrei a fost un simplu rezident, a cărui activitate ar fi trebuit să fie supravegheată de neurochirurgul responsabil cu intervenția. Acesta din urmă, în schimb, nu fusese prezent în timpul manevrei menționate mai sus, așa cum ar fi trebuit”, se arată în raportul Tribunalului din Verona.

Citește și Sfârșit dramatic pentru un român din Italia! A hotărât să își pună capăt zilelor cu un flex