Sofia Vicoveanca, mărturisiri neașteptate: „Mă cheamă pământul”. Cea mai mare dorință a ei la 81 de ani

Sofia Vicoveanca a făcut o mărturisire cutremurătoare la cei 81 de ani ai săi. Artista s-a confruntat cu o mulțime de provocări de-a lungul timpului, dar de fiecare dată a reușit să le depășească și să privească cu optimism către viitor.

23 ian. 2023, 08:49
Sofia Vicoveanca, mărturisiri neașteptate: „Mă cheamă pământul”. Cea mai mare dorință a ei la 81 de ani

Sofia Vicoveanca e conștientă că timpul trece foarte repede și că la un moment dat va veni sfârșitul. Totuși, până atunci artista încearcă să se bucure cât mai mult de ce îi oferă viața și a dezvăluit ce mare dorință are.

E o perioadă grea pentru mulți oameni, mai ales de când a izbucnit războiul în Ucraina. Mulți privesc imaginile dezastrului și se tem să nu se extindă. Sofia Vicoveanca a mărturisit, într-un podcast, situația îi amintește foarte mult de copilărie, când părinții ei au pierdut totul.

Citește și Sofia Vicoveanca debordează de energie la 81 de ani! Cântăreața de muzică populară pleacă pe o insulă exotică: „Mă duc să îmi bucur sufletul! Azi ești, mâine nu ești!”

„Părinții mei au avut o situație foarte bună, aveau o prăvălie. Noi ne-am refugiat la o mătușă la Vicov, de asta mi se zice că sunt vicoveancă. Tata era prizonier, dar după război a apărut foametea. Eu încerc să mă adaptez vremurilor, dar nu renunț la ce am învățat de la mama.

Îmi spunea așa mama: ai grijă, să nu vorbești mult, să nu râzi tare. Dacă ți-a dat cineva dreptate din privire, să nu uiți sî mulțumești. Cam așa. (…) Eu nu am o poză de copil. Am fost necăjită tare. Este refugiul meu (n.r.: să scrie) să nu îmi bată urâtul și singurătatea la ușă. Primul lucru când mă scol, îmi fac patul. Zilnic fac ceva. Ori spăl, ori calc, ori am grijă de flori’, a declarat Sofia Vicoveanca în podcastul lui Damian Drăghici, pe YouTube.

Sofia Vicoveanca, despre cea mai mare dorință a ei

Sofia Vicoveanca a mărturisit că o afectează foarte mult ce se întâmplă în țara vecină și că de când a început războiul a slăbit patru kilograme fiindcă se implică emoțional și se consumă.

„Am slăbit patru kilograme urmărind la televizor, parcă retrăiesc totul. Acești copii refugiați vor fi marcați pe viață’, a mai spus Sofia Vicoveanca în podcastul lui Damian Drăghici.

Citește și Sofia Vicoveanca arată impecabil la 81 de ani. Ce nu mănâncă și nu bea niciodată

Artista încearcă pe cât posibil să se detașeze, iar în acele momente alege să scrie poezii sau să facă curățenie, să se ocupe de flori și de treburile casnice.

„Doamne, îmbătrânește-mă, dar nu îmi lua mințile! Dumnezeu ne pune la fiecare câte un ceva ce nu are nimeni. Există un drum al fiecăruia. Drumul este croit și, când e gata… Știu că sunt aproape de pământ, că mă cheamă pământul, dar Tu faci minuni și hotărăști pentru fiecare’, a mai zis Sofia Vicoveanca.