Soldaţii viitorului: Aleargă ca olimpicii, nu au nevoie de hrană şi somn

Un proiect neverosimil la prima vedere ar putea deveni în curând realitate. Cercetătorii de la Pentagon specializaţi în manipulare genetică lucrează la un program prin care urmăresc să "reconstruiască" soldaţii de mâine, realizând o armată a viitorului, ca în filmele de ficţiune.

RomaniaTV.net
12 aug. 2012, 17:30
Soldaţii viitorului: Aleargă ca olimpicii, nu au nevoie de hrană şi somn

Dacă cercetările lor în manipulare genetică vor avea succes, atunci soldaţii din armata viitorului vor alerga ca atleţii olimpici, vor rezista zile la rând fără să mănânce şi să doarmă, să trăiască din propriile lor rezerve de grăsime pe perioade îndelungate şi chiar să „îşi crească” la loc membrele amputate în luptă din celule extrase din acestea şi multiplicate apoi prin tehnici genetice.

Aceste planuri au fost descrise de către scriitorul Simon Conway, căruia i s-a permis accesul în Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării – DARPA – din cadrul Pentagonului, scrie Daily Mail.

Cu un buget anual de 2 miliarde de dolari, DARPA, înfiinţată în 1958, după succesul primei misiuni în spaţiu a fostei URSS, care a şocat atunci America, cu scopul ca SUA să îşi menţină poziţia de dominaţie pe câmpul de luptă.

DARPA cercetează izolarea acelor gene care ar putea transforma corpul viitorilor soldaţi într-o adevărată uzină de convertire a grăsimilor din ţesutul adipos al organismului în energie fizică, astfel încât militarii să nu aibă nevoie de hrană zile în şir, când luptă pe front, dar să aibă în schimb forţă de a lupta.  

Un medicament care împiedică apariţia somnului timp de mai mult de 40 de ore, dar fără a reduce vigilenţa, a fost deja testat pe piloţii de elicoptere americani. Acest medicament le-ar putea înlocui pe cele pe bază de amfetamine, pe care soldaţii le foloseau anterior în operaţiuni miliatare şi care au fost acuzate că provoacă tulburări de raţionament, împiedicând luarea corectă a deciziilor.

Aceste planuri sunt doar o parte dintr-un proiect „nebunesc”  iniţiat de DARPA, agenţie care mai este poreclită şi „cercetătorul nebun” al Pentagonului.