Sorin Cîmpeanu anunţă scenariile oficiale pentru acest an şcolar: Cel mai pesimist, Evaluarea Naţională în august şi BAC în septembrie

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat că cele trei scenarii oficiale la care se lucrează la Ministerul Educației în prezent nu implică înghețarea anului școlar.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 09:06
Sorin Cîmpeanu anunţă scenariile oficiale pentru acest an şcolar: Cel mai pesimist, Evaluarea Naţională în august şi BAC în septembrie

Sorin Cîmpeanu a declarat, la Realitatea Plus, că cel mai optimist scenariu ar fi cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist – cel în care examenele naționale vor fi în lunile august-septembrie.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că nu are cum să fie repetat anul școlar în condițiile în care peste 70% din materia de anul acesta a fost predată, iar în această perioadă a cursurilor suspendate „profesorii au dat dovadă de o implicare extraordinară în predarea online”.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei: La acest moment nu se ia în calcul îngheţarea anului şcolar

„Se lucrează la trei scenarii, unul este optimist, ia în considerare reluarea școlii la începutul lunii mai, iar cel mai puțin optimist ia în calcul amânarea examenului pentru finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Națională, care ar putea fi organizat la sfârșitul lunii august. În acest al treilea scenariu, Bacalaureatul ar putea fi la jumătatea lunii septembrie. Deci asta este plaja de la cel mai optimist scenariu, la cel mai pesimist. Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul înghețarea sau repetarea anului școlar. Nici nu ar avea cum să se întâmple asta în condițiile în care 70% din materie fost ocupată predată”, a spus Sorin Cîmpeanu. 

Citeşte şi: „Dacă are de gând să repete anul şcolar, de ce naiba ne mai chinuim cu on-line-ul?”. Reacţii dure la anunţul vicepremierului Turcan

În tot sistemul preuniversitar cursurile au fost suspendate pe 11 martie. Mai întâi durata supendării era până pe 22 martie, iar odată cu declararea stării de urgență cursurile au fost suspendate până pe 16 aprilie. Ministrul Educației a anunțat apoi că școlile vor fi închise până după Paște, cel puțin.


loading...