Sorin Frunzăverde, de la inginer metalurg la ministru pentru a cincea oară. Ce ministere a mai condus

Sorin Frunzăverde, propus de Crin Antonescu la şefia Ministerului de Interne, este de profesie inginer în domeniul metalurgic. De asemenea, are studii doctorale în Stiinţe Militare, la Universitatea Naţionala de Apărare.

RomaniaTV.net
06 feb. 2014, 12:26
Sorin Frunzăverde, de la inginer metalurg la ministru pentru a cincea oară. Ce ministere a mai condus

Totuşi, a profesat destul de puţin ca inginer. Între anii 1992 – 1996, el a activat în Consiliul Judeţean Caras-Severin, fiind consilier. Între 1996 şi 1997, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Caras-Severin, pentru ca din decembrie 1997 şi până în februarie 1998 să ocupe funcţia de Ministru al Mediului, Apelor si Pădurilor. După această poziţie ministerială, a urmat o alta, între aprilie – decembrie 1998, fiind Ministrul Turismului.

După o scurtă pauză, revine în guvern, în martie 2000, ocupând portofoliul Ministerului Apărării Naţionale, dr numai pentru câteva luni, până la finele aceluiaşi an.

Din 2000 şi până 2004 a fost deputat, iar în octombrie 2006 revine la conducerea unui minister, tot al Apărării. După o tură scurtă în Parlamentul European, se întoarce în Reşiţa,  c preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie ocupată şi în prezent.

În privinţa averii, el deţine un teren de 910 metri pătraţi în Reşiţa, un apartament în Bucureşti, o casă în Reşiţa. Nu are maşină pe numele său, iar la bani stă destul de slab, are aproape 40.000 de euro în conturi. Datorii nu are, iar pentru funcţia de preşedinte de CJ primeşte un salariu lunar de circa 3.600 lei.

VEZI SI:

Sorin Frunzăverde: Sunt mason, dar nu primesc ordine. Este o organizaţie specifică lumii libere