Soția lui Benone Sinulescu, detalii despre penultima zi din viaţa artistului: „”Nu mai sunt om. Am făcut 40 de ani de la căsătorie”

Soţia lui Benone Sinulescu a povestit cum a arătat penultima zi din viaţa artistului. Cei doi soţi au sărbătorit 40 de ani de la căsătorie.

19 nov. 2021, 08:44
Soția lui Benone Sinulescu, detalii despre penultima zi din viaţa artistului: „”Nu mai sunt om. Am făcut 40 de ani de la căsătorie”

Benone Sinulescu nu avea COVID, ci a avut o pneumonie, a precizat soţia lui. Din păcate, artistul a murit la 84 de ani, acasă.

”Nu mai sunt om. Ieri (n.r. miercuri) am făcut 40 de ani de la căsătorie, el a murit azi la ora 14:00. A murit acasă, nu a avut COVID, a avut pneumonie, i-am cumpărat concentrator de oxigen. Veneau medicii periodic, acasă și avea două femei care s-au ocupat de el și l-au îngrijit așa cum trebuie. Fără el viața nu mai e la fel. Ne-am făcut cavoul la Arad, la cimitir, abia l-am convins să îl facem. M-am gândit că suntem bătrâni”, a declarat Elena Sinulescu, pentru Click!

„Cu operația de carotida nu este că nu am vrut eu să îl operez. Pur și simplu nu s-a putut. Am trimis analizele la toți medicii. Și mi-au spus să îl trec pe tratament, să nu îl supun unui risc, că rămânea pe masa de operație”, a mai spus Elena Sinulescu.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937 la Buzău. A fost un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Ion Iliescu, pe vremea când era preşedinte, i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Citeşte şi Benone Sinulescu a murit! Artistul s-a stins din viaţă la 84 de ani din cauza unei pneumonii

Citeşte şi A murit Benone Sinulescu. Boala gravă de care suferea regretatul artist