Spectaculos: Festivalul gheţii în China VIDEO

Palate de cleştar, temple şi statuete ce înfăţişează animale şi zeităţi asiatice, realizate în totalitate din gheaţă! Pe scurt, tărâmul de basm pe care milioane de turişti îl pot vedea de astăzi în China.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 21:40
Spectaculos: Festivalul gheţii în China VIDEO

Vizitatorii, inclusiv numeroşi străini, au ocazia să se plimbe printre enormele „palate de cleştar”, replici ale unor cunoscute monumente de arhitectură din toată lumea. Nu lipsesc templele asiatice şi palatele din poveşti, iluminate în culorile curcubeului. Podurile din gheaţă aeriene dintre construcţii invită copiii, dar şi adulţii, să se dea pe gheaţă ca pe derdeluş.

Anul acesta, la cea de-a 28-a ediţie, cultura pop a intrat printre atracţiile Festivalului. Sculpturi în gheaţă ale lui Mickey, Minnie, Donald şi Goofy dar şi un omagiu adus lui Marilyn Monroe pot fi de asemenea admirate de vizitatori.

Sănii trase de reni cu clopoţei întregesc feeria multicoloră. 600.000 de metri cubi de gheaţă au fost folosiţi anul acesta pentru construirea oraşului îngheţat, aproape dublu faţă de anul trecut. Oraşul, construit la Harbin, îşi va închide porţile la mijlocul lunii februarie, când, din cauza temperaturilor ridicate, gheaţa va începe să se topească.