Spionaj de tip sovietic: Ucrainenii au arestat un KGB-ist de la Tiraspol

Serviciul de Securitate din Ucraina anunţă că au reţinut în flagrant un spion al KGB-ului de la Tiraspol. După cum transmite censor.net, citat de publika.md, presupusul spion ar fi încercat să organizeze sabotarea alegerilor prezidenţiale, preconizate să aibă loc în Ucraina, în 25 mai.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 15:22
Spionaj de tip sovietic: Ucrainenii au arestat un KGB-ist de la Tiraspol

Într-un comunicat al serviciilor secrete de la Kiev se spune că „în rezultatul desfăşurării unei operţiuni speciale serviciul de contraspionaj a reţinut un căpitan al KGB-ul autoproclamatei republici Transnistria, cu numele Kuzmuk, în timp ce acesta se întâlnea cu un agent care este cetăţean al Ucrainei”, mai scrie publika.md.

Reţinutul Kuzmuk şi-a confirmat apartenenţa la KGB-ul din regiunea transnistreană.

„S-a stabilit că spionul încerca să organizeze un canal de livrare a armamentului şi muniţiilor de pe teritoriul Transnistriei spre Ucraina cu scopul de a destabiliza situaţia social-politică şi de a sabota alegerile preşedintelui Ucrainei”, se subliniază în comunicat. „Operaţiunea de spionaj împotriva Ucrainei ar fi dirijată de către un ofiţer de rang înalt al KGB din Tiraspăol, Anatoli Vladimirovici Stahurski”.

Citeşte şi Ucrainenii au ARESTAT un SPION RUS

Ofiţerul KGB de asemenea ar fi colectat informaţii despre unităţile militare ale Ucrainei, redislocarea acestora, pregătirea de luptă, prezenţa forţelor şi mijloacelor din dotarea Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

Partea ucraineană a demarat procedura de extrădare a lui Kuzmuk în Republica Moldova, deoarece bărbatul deţine paşaport moldovenesc.