Spirit de aventură în interpretare suedeză: Volvo V60 Cross Country UPDATE VIDEO

Suedezii de la Volvo au prezentat oficial modelul V60 Cross Country, care va fi iniţial lansat pe pieţele care apreciază cel mai mult acest gen de autovehicul: Canada şi Statele Unite ale Americii. V60 Cross Country este al treilea model din catalogul Volvo care adoptă reţeta breakului supraînălţat, capabil de incursiuni în afara şoselelor, după V40 Cross Country şi XC 70. În Europa, V60 Cross Country va ajunge la începutul lui 2015, în versiuni cu motoare cu 4 cilindri şi tracţiune faţă.

RomaniaTV.net
10 nov. 2014, 06:32

În 1997, Volvo a fost primul constructor premium care a propus o versiune cu garda la sol mărită şi abilităţi off-road a unui break deja existent în gamă. Reţeta a fost preluată şi de alţi constructori, vezi Audi cu breakurile Allroad. După V70 şi V40, este rândul lui V60 să primească o variantă supraînălţată, cu protecţii ale caroseriei specifice modelelor 4×4. Botezată V60 Cross Country, această declinare a breakului suedez este destinată şoferilor care nu apreciază masivitatea SUV-urilor clasice, dar au nevoie de un autovehicul capabil să se deplaseze şi în afara asfaltului, în orice condiţii de aderenţă.

Tocmai pentru a permite clienţilor să se aventureze în afara drumurilor amenajate, garda la sol a crescut cu 65 mm faţă de un V60 normal. Ornamente noi de caroserie, care vizează spoilerele faţă-spate, pragurile laterale şi pasajele roţilor, diferenţiază de asemenea V60 Cross Country de modelul standard.

Programat să apară pe piaţa europeană la începutul lui 2015, Volvo V60 Cross Country va beneficia de noile motorizări diesel Drive-e, oferite doar cu tracţiune fată. Excepţie face versiunea D4 All Wheel Drive, singura cu tracţiune integrală care va fi comercializată pe bătrânul continent. Clienţii americani vor putea comanda V60 Cross Country şi cu un motor pe benzină, în 5 cilindri, de 250 CP.