Spray-ul nazal din Turcia care ucide coronavirusul în doar un minut

Spray-ul nazal din Turcia care ucide coronavirusul. Oamenii de știință turci ar fi descoperit acest produs, care poate ucide virusul în doar un minut. Soluția se numeşte Genoxyn şi a fost dezvoltată de prof. dr. Șehime Gülsün Temel, dr. Ahmet Ümit Sabancı și dr. Cüneyt Özakın.

27 ian. 2021, 21:25
Spray-ul nazal din Turcia care ucide coronavirusul în doar un minut
Oamenii de știință turci ar fi descoperit un spray nazal, care poate ucide virusul

Spray-ul nazal din Turcia care ucide coronavirusul. Cercetătorii au colaborat cu cadre universitare din centrele Uludağ și Çukurova pentru a testa efectele antimicrobiene și antivirale ale soluției dezvoltate. Studiul a constatat că soluția a împiedicat reproducerea bacteriilor și a virușilor.

Sabanci a spus că a făcut diverse studii privind protecția împotriva bolilor înainte de începerea pandemiei de coronavirus. „Cu Cüneyt Özakın, am arătat că soluția are activitate antibacteriană și, după ce a început pandemia, ne-am gândit că am putea modifica această soluție pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19, așa că am dezvoltat acest spray și l-a trimis la teste de biocompatibilitate”, a spus el.

Citeşte şi: Ivermectina, desfiinţată de medici. Medicamentul a fost recomandat de Gigi Becali pentru Covid

Spray-ul nazal din Turcia care ucide coronavirusul

Se știa deja că punctele de transmitere ale virusului erau gura și nasul, dar și ochii. „Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul intrat în gură și în țesutul nasului. Uciderea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea, va fi o soluție preventivă viabilă„, a explicat Sabancı.

Temel a spus că s-a demonstrat că soluția ucide virusul într-un minut și, cel mai important, nu afectează celulele epiteliale din mucoase, scrie Digi 24.

Özakın a spus că, inițial, s-a testat eficacitatea antivirală a soluției împotriva virușilor obișnuiți, dar când a început pandemia, accentul s-a pus pe SARS-CoV-2. După efectuarea testelor necesare, cei trei cercetători au demonstrat că soluția are un efect direct asupra noului coronavirus.

Tulpina britanică de coronavirus se extinde în România

Încă trei persoane din România au fost depistate cu noua tulpină de coronavirus despoverită în Marea Britanie. În prezent, numărul cazurilor de coronavirus cu tulpina britanică a ajuns la 8.

Alte trei persoane infectate cu tulpina britanică de coronavirus au fost depistate în România, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan. Între cei trei sunt doi angajaţi de la Şcoala 28, iar un caz este nou.

Cel de-al treilea caz este la o femeie, carantinată la domiciliu şi care se simte bine.

Până acum au fost confirmate în total 8 cazuri de infectare cu noua tulpină.

Vă reamintim că la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei a fost depistat săptămâna trecută un caz de infectare cu tulpina britanică de coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, alte 16 cazuri COVID-19 au fost identificate.