Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Care sunt noile restricţii

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Hotărârea de Guvern cu privire la toate măsurile menite să limiteze răspândirea pandemiei de coronavirus a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 19:34
Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Care sunt noile restricţii

Hotărârea a fost aprobată, miercuri, în şedinţă de Guvern şi cuprinde măsurile propuse de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, conform News.ro.

Noile restricţii, anunţate de Guvern. Raed Afarat explică de când masca devine obligatorie în toate spaţiile deschise

Guvernul a anunţat că va impune treptat restricţii, în funcţie de rata de îmbolnăvire din fiecare localitate. Pentru a nu mai exista diferenţe privind modul de calcul, autorităţile au precizat că îmbolnăvirile se raportează la populaţia comunicată de către Evidenţa Populaţiei, fiind excluse focarele.

Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile aglomerate

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile aglomerate din toată ţara şi la 50 de metri de toate unităţile de învăţământ, în cazul în care incidenţa este cuprinsă între 1 şi 3 cazuri la mia de locuitori.

Dacă este depăşită această rată de infectare, masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise.

Noi restricţii, anunţate de Guvern. Cum vor funcţiona restaurantele şi cinematografele

Localurile şi cinematografele vor funcţiona cu 50 la sută dintre locuri ocupate, dacă rata este cuprinsă între 1 şi 1,5 cazuri la mia de locuitori, şi cu 30% dintre locuri, dacă rata este cuprinsă între 1,5 şi 3.

Dacă rata depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori, toate localurile, cinematografele, instituţiile de spectacol se închid.

De asemenea, sunt interzise toate evenimentele private – în spaţii deschise sau închise – pe tot teritoriul ţării.

Toate spitalele din Bucureşti trebuie să organizeze circuite pentru internarea bolnavilor cu COVID. Solicitarea de urgenţă a DSP