Topul celor mai ostile ţări faţă de Rusia. Vezi cine este pe primul loc

Ruşii consideră Statele Unite ale Americii (SUA) drept cea mai ostilă ţară la adresa lor, potrivit rezultatelor unui sondaj, date publicităţii marţi, realizat în luna mai de Centrul de studii sociologice Levada din Moscova.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 12:24
Topul celor mai ostile ţări faţă de Rusia. Vezi cine este pe primul loc

Cu 38%, SUA se situează în fruntea listei cu cele mai ostile cinci ţări faţă de Rusia, în opinia ruşilor, listă care mai include patru foste republici sovietice: Georgia (33%), Letonia (21%), Lituania (17%) şi Estonia (16%).

Un purtător de cuvânt al Centrului Levada a declarat agenţiei de presă Interfax că nu existat nicio schimbare în privinţa listei cu cele mai ostile cinci ţări la adresa Federaţiei Ruse realizat acum un an.

Cu toate acestea, reprezentantul Centrului Levada a remarcat că SUA s-au plasat pe primul loc, făcând schimb cu Georgia, care în luna mai 2012 a fost considerată cea mai ostilă ţara de 41 la sută din intervievaţi.

A suferit unele modificări şi clasamentul celor mai prietenoase cinci ţări ale Rusiei: Belarus (46%), Kazahstan (31%), China (20%), Ucraina (16%) şi Germania (14%).

Cu toate acestea, la întrebarea directă „Care este opinia dumneavoastră despre SUA?”, 51% dintre persoanele intervievate au răspuns că au o părere bună.