STB decontaminează toate vehiculele împotriva noului coronavirus. Ce trebuie să ştie călătorii

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că va începe decontaminarea vehiculelor de transport în comun şi curăţarea refugiilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 15:18
STB decontaminează toate vehiculele împotriva noului coronavirus. Ce trebuie să ştie călătorii

”STB SA începe, în noaptea de sâmbătă spre duminică (29.02/ 01.03.2020), decontaminarea tuturor celor aproximativ 1.600 de vehicule aflate în parcul circulant (dintre care 1.110 autobuze, 280 de tramvaie, iar restul – troleibuze). Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceaţă densă de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale care distruge virusurile. Acest proces se va desfăşura permanent şi va cuprinde, etapizat, toate vehiculele”, anunţă STB, conform News.ro.

Citeşte şi: CORONAVIRUS în România. Bilanţul OFICIAL al persoanelor infectate, izolate la domiciliu sau în carantină

De asemenea, tot în timpul nopţii, vor fi curăţate cele 480 de refugii, cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare, precizează reprezentaţii STB. Mai mult, vor fi curăţaţi de vegetaţie şi vopsiţi la bază un număr de aproximativ 10 la sută din cei 15.000 de stâlpi aflaţi în administrare.

Citeşte şi: O fetiţă de patru ani suspectă de coronavirus a fost internată la Bacău

Cum anunţi că sunt probleme când circuli cu STB

În cazul în care un vehicul aflat în traseu nu corespunde din punct de vedere al curăţeniei, călătorii pot comunica acest lucru, menţionând numărul de inventar/ numărul de înmatriculare şi linia pe care circulă acesta, la adresa de e-mail relaţ[email protected].

Citeşte şi: Suspect de coronavirus, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Bărbatul a fost izolat