Ştiai că poţi slăbi mâncând alune?

Printre beneficiile consumului de alune este unul care va încânta toate femeile cărora le plac arahidele, dar care le-au ocolit până acum. Alunele te pot ajuta să slăbești.

RomaniaTV.net
14 oct. 2016, 13:18
Ştiai că poţi slăbi mâncând alune?

Dacă te aștepți să descoperi o dietă care îți garantează pierderea în greutate a 10 kilograme într-o săptămână, este posibil să fii dezamăgită. Dacă vrei doar să afli cum poți mânca alne fără să te îngrași, ba chiar să mai și dai câteva kilograme jos, iată ce trebuie să faci.

Alune și dietă. Pare o contradicție, nu?

Când aud prima dată despre asta, oamenii sunt sceptici. Dat fiind că alunele și untul de arahide conțin foarte multe fibre și proteine, acestea satisfac nevoia de a mânca și dau senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Datorită acestor caracteristici, arahidele te vor scăpa de senzația de foame pentru cel puțin 2 ore, față de mesele bogate în carbohidrați care nu-ți țin de foame mai mult de jumătate de oră.

Citeşte şi  15 motive să consumi cu convingere nuci, alune şi seminţe

Beneficiile consumului de alune

Arahidele pot crește rata metabolismului. Atunci când cercetătorii au studiat consumul de energie în starea de repaus, pe cei care au consumat alune și unt de arahide, au descoperit că acesta este cu 11 procente mai ridicat după un consum regulat de arahide, timp de minim 19 săptămâni, în comparație cu cei care consumă doar ocazional sau deloc alune.

Cum rămâne cu grăsimile?

Grăsimile din arahide sunt grăsimi bune și oferă senzația de sațietate, astfel încât nu există niciun motiv să te îngrijorezi din cauza lor. Din moment ce arahidele stabilizează glicemia, având un indice glicemic scăzut (ceea ce înseamna că sunt digerate mai lent, iar zahărul este eliberat treptat în sânge), ele oferă energie de lungă durată și reduc pofta de mâncare.

Cât de multe să mănânci

În dieta cu alune, cantitatea ideală pentru o gustare este de 50-60 de grame, dar nu mai mult de 2 gustări pe zi. Pentru rezultate optime trebuie să mesteci bine înainte de a înghiți, acest lucru ajutând procesul de digestie.

Poți să le mănânci ca atare sau, dacă vrei să experimentezi gusturi noi, combină-le cu brânzeturi sau orice alte feluri de mâncare care îți plac. Merg și la deserturi sau adăugate în salate.

Aceste alimente bogate în potasiu nu trebuie să-ţi lipsească din meniu