Ştiai că te poţi îmbolnăvi atunci când faci curat? Greşelile frecvente care îţi pun sănătatea în pericol

Chiar dacă este extrem de importantă pentru sănătatea generală a organismului, igienizarea casei ne poate pune şi îmbolnăvi. Sunt câteva greşeli comune pe care le facem fără să ne dăm seama.

05 feb. 2022, 09:07
Ştiai că te poţi îmbolnăvi atunci când faci curat? Greşelile frecvente care îţi pun sănătatea în pericol

Te poţi îmbolnăvi atunci când faci curat, chiar dacă în mod normal eliminarea focarelor de bacterii şi a oricărei surse de dezordine sunt foarte importante pentru sănătatea noastră.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că anumite greşeli care compromit orice efort de a face curăţenie. Mai mult, acestea cresc riscul de răspândire a bacteriilor în toată casa, ceea ce implicit ne poate îmbolnăvi.

Aşadar, iată care sunt greşelile pe care trebuie să eviţi atunci când faci curăţenie în casă.

Citeşte şi: Ce se întâmplă, de fapt, dacă îţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea. Mitul spulberat de specialişti

Ştiai că te poţi îmbolnăvi atunci când faci curat? Greşelile care îşi pot afecta sănătatea

Un medic american a constatat că modul în care folosim anumite substanţe şi instrumente pentru curăţare pot deveni surse de răspândire a germenilor şi bacteriilor în întreaga locuinţă. De exemplu, cei mai mulţi oameni care au curăţat vreodată o suprafaţă acoperită cu praf au strănutat din acest motiv.

„Praful este cel mai comun motiv pentru apariţia astmului şi alergiilor“, a explicat Jennifer Caudle, medic şi profesor la Şcoala de Medicină Osteopatică din Rowan, SUA, conform Realitatea.net.

Greşelile frecvente care ne pot îmbolnăvi

Nu aerisiți camera în timp ce faceți curat

„Păstraţi interiorul casei dvs. bine ventilat în timp ce curăţaţi praful. Deschideţi ferestrele şi uşile. Recomandat este să aerisiţi păturile, covoarele şi alte textile care pot fi scoase la soare. Razele ultraviolete acţionează ca un antibacterian, ajutând la uciderea acarienilor”, spune expertul americajn.

Folosiţi același burete pentru toate diverse suprafețe

Cercetătorii au constatat că obiectele pe care le folosim la curăţenie pot deveni, din păcate, surse de răspândire a germenilor şi bacteriilor.

„Vă recomandăm să aveţi un burete pentru curăţarea aragazului şi un altul pentru chiuvetă. O modalitate foarte bună de a face acest lucru este alegerea unor bureţi în diferite culori”,  mai precizează profesorul american.

Plimbaţi murdăria dintr-o parte în alta

„Când curăţaţi suprafeţele în sens circular, pur şi simplu luaţi toată murdăria şi o puneţi în acelaşi loc. Pulverizaţi suprafaţa şi ştergeţi în formă de S, începeţi din colţul din stânga sus şi mătuiţi până la dreapta“, recomandă medicul.

Mai mult, o altă greşeală pe care o facem frecvent este că nu lăsăm produsele să acţioneze. Din acest motiv, e bine să citiţi cu atenţie instrucţiunile produselor de curăţat pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Citeşte şi: Emanuel Ion a primit primul Golden Buzz la Românii au talent 2022. Tânărul nevăzător a impresionat-o pe Andra VIDEO