Studiu: Încălzirea globală determină formarea de uragane mai puternice

Publicat: Marţi, 19 Mai 2020 18:54 // Actualizat: Marţi, 19 Mai 2020 18:54 // Sursa: romaniatv.net

Viteza vântului în timpul uraganelor este în creştere, arată o analiză a datelor satelitare obţinute de-a lungul a patru decenii, informează UPI, potrivit Agerpres.

Foto: Pixabay.com

Viteza maximă a vântului în timpul uraganelor a crescut cu 8% în fiecare deceniu din perioada analizată, potrivit studiului publicat în jurnalul ştiinţific Proceedings of the National Academy of Sciences. Cauza principală o reprezintp încălzirea globală, sunt de părere oamenii de ştiinţă.

''Prin intermediul modelării şi a ceea ce cunoaştem despre fizica atmosferei, studiul este în concordanţă cu ceea ce ne-am aştepta să observăm în condiţiile unei clime în încălzire, ca a noastră'', a declarat James Kossin, cercetător la Centrul pentru Informaţii de Mediu al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din Statele Unite.

Citeşte şi În cinci ani, limbajul uman va deveni o chestie ridicolă. Elon Musk pune la punct o tehnologie care va înlocui vorbitul VIDEO

Potrivit oamenilor de ştiinţă, furtunile au devenit mai puternice la nivel global şi regional, iar acest lucru vine să confirme aşteptările privind modul în care uraganele se manifestă într-o lume suspusă încălzirii globale.

Studiul se bazează pe o cercetare din 2013 a lui Kossin care a analizat uraganele în decursul a 28 de ani. Potrivit acelei cercetări, uraganele se deplasează mai departe spre nord şi spre sud, expunând zonele de coastă unui risc mai mare, şi se deplasează mai lent atunci când călătoresc pe uscat, în acest caz crescând riscul de producere a inundaţiilor.

Această cercetarea vine să confirme estimările conform cărora încălzirea globală determină formarea de uragane mai puternice, a notat Kossin. Totuşi, acesta a făcut referire şi la intervenţia omului. "Rezultatele noastre nu ne indică exact cât din aceste tendinţe este cauzat de activităţile umane şi cât poate fi doar o variabilitate naturală", precizează omul de ştiinţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
încălzire globală oameni de ştiinţă uragan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
26 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H