STUDIU: Supravieţuitorii coronavirusului, expuşi unui risc mai mare de a dezvolta boli mintale în primele 3 luni de la infectare

Medicii psihiatrii trag un semnal de alarmă cu privire la riscul la care sunt expușii supraviețuitorii coronavirusului. Un studiu publicat în revista The Lancet Psychiatry a arătat că 20% dintre persoanele infectate cu virusul SARS-COV2 sunt diagnosticați cu o tulburare psihiatrică în termen de 90 de zile de la infectare, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 08:55
STUDIU: Supravieţuitorii coronavirusului, expuşi unui risc mai mare de a dezvolta boli mintale în primele 3 luni de la infectare

Studiul, publicat în revista The Lancet Psychiatry, a analizat dosarele medicale ale 69 de milioane de oameni din Statele Unite, inclusiv peste 62.000 de cazuri de COVID-19. Printre cele mai frecvente probleme dezvoltate în rândul pacienților recuperați cu COVID-19 se află anxietatea, depresia și insomnia. Însă cercetătorii au descoperit, de asemenea, riscuri semnificativ mai mari de demență.

Citeşte şi: Noi imagini cu COVID-19. Cum arată coronavirusul văzut la microscop

Potrivit studiului, 1 din 5 supraviețuitori au fost înregistrați ca având un diagnostic pentru prima dată de anxietate, depresie sau insomnie, în trei luni de la infectare. De asemenea, studiul a constatat că persoanele cu o boală mintală preexistentă au fost cu 65% mai predispuse a fi diagnosticate cu COVID-19.

Medicii au concluzionat că noul coronavirus poate afecta creierul și mintea, crescând riscul unei game de boli psihiatrice.

„Cauza probabilă este o combinație a factorilor de stres psihologic asociați cu această pandemie specială și a efectelor fizice ale bolii”, a spus Michael Bloomfield, psihiatru consultant la University College London.

Citeşte şi: Povestea fascinantă a soţilor care au descoperit vaccinul împotriva Covid-19. Chiar şi în ziua nunţii au muncit în laborator