SUA, peste 4.000 de decese cauzate de Covid-19. Numărul s-a dublat în două zile

Numărul deceselor cauzate de epidemia noului coronavirus în Statele Unite a trecut pragul de 4.000, dublându-se în două zile, a anunţat miercuri Universitatea Johns Hopkins. relatează AFP.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 09:24
SUA, peste 4.000 de decese cauzate de Covid-19. Numărul s-a dublat în două zile

În total, 4.076 de decese cauzate de covid-19 au fost înregistrate miercuri, de la începutul pandemiei.

Sâmbătă se înregistrau 2.010 cazuri, potrivit datelor publicate de Johns Hopkins, actualizate în continuu.

Citeşte şi CORONAVIRUS. 27 de persoane, confirmate cu coronavirus la Spitalul Universitar din Bucureşti. Câţi medici au fost infectaţi

Noul coronavirus a ucis marţi un număr-record de 865 de persoane în Statele Unite într-o singură zi, potrivit universităţii.

Această accelerare a crescut la 3.873 de decese bilanţul de la începutul pandemiei în Statele Unite, potrivit bilanţului prezentat marţi de universitate.

Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (188.172) – cu 24.743 în plus într-o singură zi, anunţa universitatea marţi..

Recordul numărului de morţi într-o singură zi a fost înregistratt la 27 martie în Italia – 969 de decese.

Donald Trump cere sprijinul lui Vladimir Putin în lupta împotriva coronavirusului

Donald Trump a anunţat luni că va avea o convorbire telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a discuta despre pandemia de coronavirus și a susținut că SUA şi Rusia, cele două mari puteri, mari dușmani în perioada Războiului Rece, ar trebui să aibă acum o relație de conlucrare.

Citeşte şi Mărturie cutremurătoare din Spitalul Judeţean Suceava: „Din sacii negri cu care sunt căraţi pacienţii morţi sună telefoanele”

Imediat după acest interviu o să vorbesc la telefon cu un domn pe nume Vladimir Putin. Acesta va fi următorul meu apel„, a spus Donald Trump, la Fox News.

Preşedintele american a continuat să promoveze puterea militară a SUA și a spus că ține liniile de comunicare deschise între el, Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping.

Există o mulțime de lucruri în care este implicată Rusia, în care este implicată China, şi nimeni nu vorbește cu acești oameni. Am vorbit cu președintele Xi aseară. Am avut o discuție grozavă despre virusul care a apărut în decembrie în orașul Wuhan„, a mai spus Trump.

Citeşte şi Trump spune că dacă în SUA vor fi până în 200.000 de victime ale COVID 19, „vom fi făcut o treabă bună”

Cazurile de coronavirus au început să se stabilizeze în China, potrivit cifrelor prezentate de conducerea Partidului Comunist, după ce pandemia a atins vârful la jumătatea lunii februarie.