Sucul de sfeclă: băutura miracol

Sucul de sfeclă ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi, care determină îmbătrânirea prematură, și îmbunătățește performanța fizică, de aceea este recomandat pentru sportivi. Probabil ai folosit această rădăcinoasă în salate, de obicei fiartă, dar știi cât de bun și hrănitor este sucul de sfeclă?

RomaniaTV.net
09 feb. 2016, 09:51
Sucul de sfeclă: băutura miracol

Iată ce beneficii are sucul de sfeclă asupra sănătății:

Ce conține sfecla? Atunci când este fiartă, se pierd o parte dintre cele mai importante elemente nutritive, la fel cum se întâmplă cu multe alte alimente. Dar atunci când este sub formă de suc sau piure, te bucuri de multe beneficii.

Citeşte şi  Terapia cu sfeclă roşie împotriva leucemiei şi tumorilor maligne, de 10 ori mai eficientă decât citostaticele

Aceasta conține vitaminele A, B și C, antioxidanți precum flavonoide și carotenoide, aminoacizi, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor și sodiu, fibre solubile și insolubile, apă, carbohidrați și zaharuri naturale.

Principalele beneficii ale consumului de suc de sfeclă sunt :

Reduce problemele cardiace

Pentru cei care au probleme cardiace, acest suc este excelent, deoarece reduce inflamarea. Sfecla este recomandată celor care au suferit tulburări cardiace sau pot prezenta un risc.

Citeşte mai mult pe click!pentrufemei.ro