Suma uriașă pe care o plătește un miliardar britanic pentru a avea un „majordom pentru Iphone”

Chris Rokos, în vârstă de 52 de ani, deține compania Rokos Capital Management și caută un „inginer de asistență VIP”. Salariul oferit este unul colosal.

10 nov. 2022, 09:34
Suma uriașă pe care o plătește un miliardar britanic pentru a avea un „majordom pentru Iphone”

Miliardarul britanic Chris Rokos dorește să angajeze pentru familia lui, dar și pentru unul dintre „membrii seniori ai consiliului de administrație”, un „inginer de asistență VIP”, potrivit Daily Mail.

Angajatul trebuie să cunoască și să înțeleagă foarte bine funcțiile produselor Apple, inclusiv Apple TV, HomePod, iPad, iPhone, Family Sharing, iTunes și Photos. Pe lângă asta, bogătașul britanic mai cere și o pregătire academică consistentă și cel puțin trei ani de experiență în același domeniu. Sunt solicitate abilități perfecte de comunicare și relaționare și capacitatea de a explica concepte tehnice, clar și concis.

Viitorul angajat trebuie să fie dispus să se deplaseze la birourile și locuințele din întreaga lume și să ofere asistență chiar și în afara orelor de program, pentru a rezolva orice problemă tehnică cât mai rapid.

Citește și: Autoare britanică, soția unui român din UK: „Sunt căsătorită de 13 ani și nu m-am dezbrăcat niciodată în fața soțului meu”

Al doilea cel mai mare impozit pe venit din Marea Britanie

Rokos Capital Management, firma agentului de bursă britanic, are sediul central pe Savile Row, în Londra și administrează acțiuni de peste 14 miliarde de euro.

Chris Rokos a ajunj în atenția publicului după ce la începutul anului 2022 a plătit al doilea cel mai mare impozit pe venit din Marea Britanie, mai exact 3oo de milioane de lire sterlinem, adică aproximativ 340 de milioane de euro.

Acesta a încasar un salariu de 509 milioane de lire sterline de la fondul său, care a obținut un profit de aproape 1 miliard de lire sterline.

Nu este primul miliardar britanic cu un astfel de „majordom”

Soția miliardarului Hans Rausing, moștenitorul Tetra Pak, a anunțat că dorește să angajeze un „majordom” care să opereze un decodor Sky TV. Angajatul trebuie să se asigure că totul funcționează bine în casă, zilnic, dar și să poată stăpâni sistemele casnice.

Locurile de muncă oferite de cei doi miliardari sunt plătite cu un salariu de 40.000 de lire pe an, circa 45.500 de euro, plus cazare gratuită.

Citește și: Ce a păţit miliardarul care s-a filmat conducând cu 417 km/h pe autostradă. Conducea un Bugatti Chiron VIDEO